Bespaartips

Bespaar op je hypotheek kosten met onze tips

Story Highlights
  • Rol van de hypotheekadviseur is belangrijk
  • Kies voor een kortere looptijd
  • Hoe meer eigen geld je inbrengt,, hoe lager de maandlasten

Elke maand maar weer moet je de hypotheek voldoen en dat is zeker in tijdens als deze best lastig. Kon dat allemaal maar een tandje minder hoor je mensen elke maand opnieuw zeggen. Wat die mensen niet weten is dat het in bepaalde gevallen ook echt een tandje minder kan.

De grootste uitgave tijdens je leven is het kopen van een huis

Het is zonder enige twijfel de grootste uitgave die je tijdens je leven doet; een huis kopen waarvoor je een hypotheek afsluit. Hoewel het een grote uitgave blijft, zijn er wel degelijk mogelijkheden om op de hypotheek te besparen. Een en ander zal je duidelijk worden als je een vrijblijvend hypotheekadvies in Groningen van een hypotheekadviseur krijgt. Want deze adviseur denkt nog echt met je mee en zoekt altijd naar de voor jou meest gunstige hypotheekvorm.

Onderzoek of een kortere looptijd eventueel een optie is

Ja, logisch. De laagste rente wil natuurlijk iedereen. Met de specialisten van Schonewille & Ter Harkel kom je altijd die hypotheek met de laagste rente op het spoor. Al gaat het natuurlijk wel om meer dan alleen de rente. De experts kijken altijd verder en zullen je altijd een hypotheek voorleggen met het beste totaalplaatje. Je kunt op een hypotheek besparen door te kiezen voor een kortere looptijd. Het moet gezegd dat dit niet voor iedereen haalbaar is, een reden waarom de meeste mensen toch voor de standaard dertig jaar kiezen. Mocht je echter spaargeld hebben of ouders die je kunnen helpen dan is het wellicht mogelijk naar een twintig jaar te gaan. Lukt je dat, dan komen de maandlasten behoorlijk lager te liggen.

Met een kortere rentevaste periode haal je zomaar 1,5 procent van je hypotheek af

Een andere optie om te besparen op de hypotheek in Appingedam is kiezen voor een kortere rentevaste periode. Doe je dat, dan kun je al snel tussen de 1 en 1,5 procent van de hypotheek afhalen. Een variabele rente kan eventueel ook een besparing opleveren. Het levert echter ook risico’s op. Heb jij steeds te maken met een rentepercentage van 1 procent en zou die zomaar stijgen naar 4 procent dan heb je toch een groot probleem.

Wat dacht je dan van een hypotheek in die delen?

Alleen de beste hypotheekadviseurs zullen je wijzen op de mogelijkheid om een hypotheek te mixen en matchen. Ofwel, je combineert dan verschillende hypotheekvormen. Ben je bijvoorbeeld in staat om nu veel af te lossen maar zal dat over een bepaalde periode weer anders liggen en wil je zoveel mogelijk de hypotheekrenteaftrek benutten? Kies dan voor een hypotheek in drie delen in de vorm van een combinatie van een lineaire, annuïteiten en aflossingsvrije hypotheek. In alle gevallen is het natuurlijk zo dat hoe meer eigen geld je in kunt brengen en hoe minder je dan dus leent, hoe minder je elke maand hoeft te betalen. En zo zie je maar, er zijn best mogelijkheden om op de hypotheeklast te besparen. De rol van de hypotheekadviseur is daarbij vaak cruciaal. Zaal dus om voor de échte specialist te kiezen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button