BespaartipsBudgetfood

Boodschappen voor 30 euro per week

Story Highlights
  • Goedkoop boodschappen doen vraagt om discipline en volharding
  • Koop je groente en fruit op de markt
  • Doe aan bulk koken!

Wat worden de boodschappen toch duur. Je zegt het zelf en hoort niet anders om je heen. Ga maar eens na hoeveel je betaalt voor een volle kar met boodschappen. Natuurlijk heeft dat iets te maken met het feit dat de producten steeds duurder worden. Het ligt echter ook voor een deel aan ons zelf. We houden ons niet aan ons boodschappenlijstje met alleen de primaire producten en zwichten toch voor de marketingtrucks die de supermarkten gebruiken. En voor je het weet ligt je kar vol met allerlei ‘aanbiedingen’ en ben je alsnog duur uit.

Budget boodschappen

En toch kun je wel degelijk budget boodschappen doen. Je kunt als je een tweepersoons huidhouding voert zelfs met een bedrag van rond de 30 euro prima een week vooruit. Kwestie van de juiste mindset vooral en volhouden en consequent zijn. Een tip om ook voor 30 euro per week rond te komen is je verdiepen in de zogenaamde ‘too good to go’ app. Middels deze app kun je in het bezit komen van een voucher die je recht geeft op een magic box van supermarkten of lunchrooms. Je hebt al voor een paar euro een voucher waarmee je aan het einde van de dag dus een magic box haalt. In de box vind je producten die niet verkocht zijn of nog net houdbaar zijn. Voor de goede orde; als je een voucher koopt van 5 euro dan krijg je vaak een box met een waarde van wel 20 euro. Dat kan dus wel uit.

Ga eens in de maand een hele middag in de keuken staan

Een van de belangrijkste tips is om voor een beperkt budget toch voldoende eten in huis te halen is je groente toch vooral op de markt te kopen. Koop je op de markt bijvoorbeeld drie avocado’s voor een euro, in de supermarkt kosten ze een euro per stuk. Zo kun je dus al een heleboel geld besparen. Ook fruit is op de markt aanzienlijk goedkoper en als je er dan toch bent, check ook de kaasboer en de poelier. Doorgaans doe je op de markt namelijk op alle fronten goede zaken. Nog een tip is om aan bulk koken te doen. Ga eens in de maand een middag in de keuken staan en maak van een product een grote hoeveelheid klaar. Die deel je vervolgens op in porties en doe je in de vriezer. Heb je altijd eten in huis. Geschikte producten zijn onder meer chili con carne, nasi goreng, Duitse afbakbroodjes, pastasaus, stoofvlees en tomatensoep.

Gerelateerde artikelen

Back to top button