Overig

Wasmachine kopen: waar moet je op letten?

Story Highlights
  • Let op de vulcapaciteit van de wasmachine
  • Hoe duurder, hoe meer functies de wasmachine heeft
  • Winnaar is de wasmachine van AEG

Wat als de wasmachine er op zomaar een dag mee ophoudt? De paniek zal in elk geval groot zijn, want wat moeten we nou zonder wasmachine? Om het jou wat gemakkelijker te maken presenteren we je hier de top 10 wasmachines. Neem het lijstje goed door, zodat je weet wat je te doen staat als jouw wasmachine er op een bepaald moment de brui aan geeft.  Want in dat geval moet er zo snel mogelijk een nieuwe wasmachine komen uiteraard.,

De top 10 wasmachines

Een vergelijker op het gebied van witgoed stelde de top 10 van wasmachines samen.  Uit hun onderzoek blijkt in elk geval dat hoe duurder een wasmachine is, hoe meer handige functies je op de wasmachine vindt. Hoe beter dan ook de kwaliteit van de motor en de trommel is. Bovendien blijken de wat duurdere uitvoeringen ook een stuk energiezuiniger. Behalve de functies en de kwaliteit van de trommel, is ook de maximale vulcapaciteit belangrijk bij de keuze voor een nieuwe wasmachine. Dat is zeker ook de mate van energiezuinigheid. Kies je voor een A+++ wasmachine, dan bespaar je zomaar honderd euro per jaar. Op de machine staat vaak een percentage aangegeven. Dat is het aantal procenten dat je op je energie kunt besparen als je die wasmachine aanschaft.

Minder slijtage

In de top 10 van wasmachines vinden we op de eerste plaats de LGFBNR1 van AEG, in de ProSense uitvoering. Deze wasmachine past de cyclus automatisch aan en vermindert slijtage door grondig wassen met gebruikmaking van zo weinig mogelijk tijd, water en energie. Het vulgewicht van deze machine is 8 kilogram. Whirlpool staat met de FSCR 10430 ZEN op de tweede plaats. Deze wasmachine is zeer zuinig en het in- en uitladen van de was is erg gemakkelijk door de grote vulopening van liefst 35 centimeter. Plek drie wordt ingenomen door de Samsung WW80M760NOM Quickdrive. Deze wasmachine wast zeer schoon en is bovendien erg praktisch.

Kwalitatief goed en energiezuinig

Rest nog de rest van de top 10. Die bestaat uit de Whirlpool FSCR70410, Siemens WM14N005NL, Siemens WM14N075NL, Miele WEI875WPS, Miele WER875WPS, Samsung WW8BM6420PW en de Bosch WNAT323471 Eco Silence. Koop je een van genoemde modellen, dan koop je een kwalitatief uitstekende en energiezuinige wasmachine.

Gerelateerde artikelen

Back to top button