Reizen

De mooiste cenotes in Mexico

Mexico is een prachtig land waar je veel te zien hebt. Een van deze prachtige dingen zijn de cenotes. Deze plekken zijn waanzinnige natuurverschijnselen die tientallen meters onder de grond verstopt kunnen zijn. 

De plekken zijn perfect om te snorkelen, dankzij het kristalheldere water dat je hier vindt. Ook zwemmen er genoeg vissen die je kunt bekijken. Al met al is het enorm genieten! Maar waar vind je nu de mooiste cenotes in Mexico? En wat zijn nu de beste dingen om te doen in Bacalar? Wij zochten het voor je uit!

Wat is een cenote precies?

In Mexico vind je veel cenotes. Een cenote is een poel of grot dat gevuld is met zoetwater. Dit zoete water is eigenlijk zeewater, maar dit is gefilterd door de kalksteen grondlaag. Voor de Maya’s waren deze cenotes heilige plekken. 

Zij geloofde namelijk dat dit de ingang naar de onderwereld was. Deze plek was voor de Maya’s een van de drie plekken waar hun goden leefden. Om deze reden werden de cenotes door de Maya’s onder andere gebruikt om offers te brengen. 

Tegenwoordig zie je hier niets meer van terug. Je vindt in de cenotes nu voornamelijk vissen en soms zelfs schildpadden. Ook zie je snel meterslange lianen onder het water!

Cenote Cocalitos

Een van de leukste Cenotes is de Cocalitos. Bij deze cenote zijn de meeste faciliteiten te vinden. Hierdoor is de cenote erg goed toegankelijk voor families. Je krijgt toegang tot het Laguna meer en het heeft een prachtige, groene omgeving. Ook vindt je hier en camping, restaurant en nog veel meer!

Cenote Esmeralda

Cenote Esmeralda is te vinden aan de landkant van Bacalar. Hij heeft een diepte van ongeveer 70 meter en heeft navy blauw water. De meeste mensen bezoeken deze cenote voor het kleine gat (ook wel het oog genoemd) waar de Cenote het water van de Laguna ontmoet. Al met al zeker een plek om eens naartoe te gaan!

Cenote Negra

Een cenote die iets anders is dan alle andere, is de Negra. Deze cenote kenmerkt zichzelf door zijn diep donkere water. De cenote wordt ook wel “De Heks” genoemd. Legendes vertellen dat er in het maya tijdperk een heks geleefd heeft. Het contrast van een snelle verschuiving van 2 meter diep tot 90 meter diep maakt deze cenote speciaal.

Cenote Azul

Een van de diepste cenotes uit het Bacalar gebied is de Azul. Hij heeft een diepte van maarliefst 90 meter en is in grootte een klein meer. Het is door bosbegroeiing omringd, waardoor het een zeer mooi aanzicht krijgt. Je kunt bij deze cenote perfect terecht om te kayakken, zwemmen of gewoon lekker relaxen! 

Gerelateerde artikelen

Back to top button