Reizen

Weet jij zeker dat je dit jaar veilig op vakantie kunt gaan met jouw kind?

De zomer is weer begonnen en dat betekent dat heel veel mensen binnenkort weer de auto pakken om op vakantie te gaan. Weet jij al waar jij dit jaar even lekker de boel de boel gaat laten? Als je kinderen hebt, kan het een hele klus zijn om een goede bestemming te vinden. Je wilt namelijk dat de kinderen zich vermaken, maar jij wilt ook tot rust komen. Regelmatig besteden ouders zoveel tijd aan het vinden van een goede bestemming dat zij een aantal belangrijke veiligheidsmaatregelen vergeten: de reis naar de bestemming en het verblijf op de locatie zelf moeten veilig verlopen. Vandaar dat wij jou graag laten zien hoe je kunt zorgen dat jullie kind gedurende de hele vakantie niet aan risico’s wordt blootgesteld. 

Zorg voor een goed stoeltje in de auto

Als je ver moet rijden om naar je vakantieadres te gaan, dan moet je zorgen dat je kind veilig in de auto kan zitten. Een kind mag namelijk niet los op de achterbank zitten omdat het dan niet voldoende beschermd is. Je kunt in dat geval een Maxi Cosi autostoel kopen. Deze kinderstoel kun je eenvoudig op de achterbank plaatsen waar je het ook vast kunt zetten. Vervolgens kun je je kind in dit stoeltje zetten. De stoel is voorzien van speciale veiligheidsriemen waardoor het kind veilig zit. Bovendien is het stoeltje gemaakt van hoogwaardige materialen waardoor het ook heel aangenaam zit. Het lichaam wordt goed ondersteund en het kind kan eenvoudig even een dutje doen. 

Vergeet niet een goede stoel mee te nemen 

Niet zelden komen ouders op de plaats van bestemming aan om vervolgens tot de conclusie te komen dat er geen kinderstoel is. Je kunt dan proberen om je kind op een gewone stoel te laten zitten, maar dat levert meer spanning dan ontspanning op. Zorg er daarom voor dat je ook een kinderstoeltje meeneemt wanneer je op vakantie gaat. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan een wipstoel zodat je kind zich tijdens vakantie ook kan ontspannen. Zo kunnen jullie van een onbezorgde vakantie genieten. Een vakantie is tenslotte bedoeld om weer even op te laden.

De puntjes op de I

In je vakantiewoning weet je niet altijd wat je moet verwachten. Bovendien ken je niet alle geluiden zoals je die thuis wel precies kunt onderscheiden. Zorg er daarom voor dat je een babyfoon meeneemt. Mocht de slaapkamer van de kinderen ver van de woonkamer gelegen zijn, dan kun je je kind toch heel goed in de gaten houden. Als jullie kind gaat huilen, dan hoor je dat gelijk via de babyfoon. Je kunt kiezen voor de draagbare variant zodat je niet met snoeren hoeft te rommelen. Jullie kunnen daardoor ook nog even op het terras van jullie heerlijke zomeravond genieten zonder dat je je kind uit het ‘oor’ verliest. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button