BeleggenKinderenSparen

Sparen of investeren voor de studie van je kind?

We willen allemaal dat onze kinderen goed terechtkomen, hen op een goede toekomst voorbereiden door het bieden van een gedegen opleiding is hierbij dan ook een mooie basis. Maar opleidingen en studies zijn niet gratis. Zeker niet nu de regelingen vanuit de overheid behoorlijk aan het verminderen zijn. Om een studie inclusief studentenleven te kunnen bekostigen is het tegenwoordig bijna noodzaak om hier een schuld voor op te bouwen. Iets wat je je kind natuurlijk het liefste bespaart. Daarom is het vroegtijdig starten van een plan om de toekomstige studie van je kind te bekostigen een aanrader. Maar wat is vandaag de dag slim; geld op een spaarrekening zetten of juist investeren? Wij zetten het op een rijtje. 

Sparen anno 2022

Sparen is de afgelopen jaren steeds minder aantrekkelijk geworden. Dit komt door een combinatie van dalende spaarrentes en stijgende inflatie. Dit zorgt ervoor dat je geld door de jaren heen minder waard wordt wanneer jij het op een spaarrekening zet. Zeker waar het gaat om de wat langere termijn spaarplannen zoals voor een studie is dit een onverstandige keuze. Daarom is vandaag de dag starten met sparen voor een studie geen slimme optie. Tenzij je jaren geleden een lange termijn spaarplan met je bank hebt afgesloten tegen een goed rentetarief. In dat geval is het goed om door te gaan waar je ooit mee begonnen bent. 

Investeren anno 2022

De investeringsmogelijkheden zijn de afgelopen jaren behoorlijk toegenomen. Van investeren in vastgoed tot in whisky, mensen lijken de afgelopen jaren ineens het licht te hebben gezien waar het gaat om geld stoppen in duurzaam renderende producten. Wij begrijpen dat maar al te goed. Het rendement is op deze investeringen vele malen hoger dan bij de traditionelere vormen. Wanneer het gaat om de studie van je kind wil je natuurlijk wel bij het geld kunnen komen wanneer de tijd daar is. Investeren in zaken als vastgoed lijkt dan ook niet het meest logisch. 

Wat wel een logische keuze kan zijn is bijvoorbeeld investeren in aandelen of crypto. Vooral die laatste is een opkomende markt met mooie rendement. Het is goed om vooraf hier wel de nodige kennis over op te doen en gebruik te maken van goede analyses zoals die worden gedaan op biticodes. Wanneer je hier gebruik van maakt zul je zien dat het resultaat heel mooi kan zijn doordat het gefundeerd is op harde data zonder de invloed van emotie. 

Kortom, wanneer jij je kind een goede start van zijn loopbaan wilt gunnen is het geven van een studie het mooiste wat je kunt doen. Vroegtijdig starten met investeren is hiervoor vandaag de dag financieel gezien de beste optie om een mooi rendement te behalen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button