BespaartipsWonen

De goedkoopste bouwmarkt

Story Highlights
  • De goedkoopste bouwmarkt is Hornbach
  • Bouwmaterialen zijn in Duitsland nog goedkoper
  • Check ook de online bouwmarkten en doe zaken vanuit de luie stoel

Heb jij grootse plannen en wil jij flink gaan klussen rondom je huis? Dan kun je dat uit kostenoverwegingen beter zelf doen dan dat je een duur bedrijf inhuurt. Dat betekent dat je richting de bouwmarkt moet om daar te zoeken naar de goedkoopste materialen. In ons land heb je heel wat te kiezen als het om een bouwmarkt gaat. De bouwmarkten in de grensstreek hebben echter behoorlijke concurrentie van die in Duitsland. Hamvraag; wat is nou de goedkoopste bouwmarkt? Wij van slimmeboefjes.nl wijze je de weg naar de goedkoopste. Want wij namen de proef op de som.

De gemiddelde prijs

Of je nou klusser bent of niet, iedereen kent wel Formido, Gamma, Hubo en Praxis om maar eens een paar te noemen. Ze verkopen allemaal bouwmaterialen en kunnen kennelijk allemaal prima een boterham verdienen in klusland Nederland. De gemiddelde bouwmarkt heeft een gigantisch aanbod. Inderdaad, een aanbod dat zo groot is dat je zelf niets vindt en altijd iemand moet vragen. Om er achter te komen wat de goedkoopste bouwmarkt is, is uitgegaan van een gemiddelde prijs. Let wel; dan ging het om standaard producten voor de normale prijzen. Zonder aanbiedingen dus. Daarbij namen we, slim als we zijn, honderd als het gemiddelde. Boven de honderd is een bouwmarkt duur en hoe lager de score, hoe goedkoper de bouwmarkt is.

Hornbach is de goedkoopste!

Om maar met de deur in huis te vallen, Hornbach is op afstand de goedkoopste bouwmarkt. Ze scoren 87 en dat is een uitstekende score. Als je een beetje oplet, kun je straks én verbouwen en op vakantie naar een goedkope vakantiebestemming. Zo groot is het verschil met de duurste, Bouwmarkttotaal, namelijk: 22 procent. Van het verschil kun je bijna op vakantie.

Kijk ook over de grens en zoek online

De bekende Nederlandse bouwmarkten? Ikklus scoorde 93 en ook Gamma hield het keurig onder de 100 met een score van 98. Formido en Karwei eindigden precies op 100, Praxis eindigde op 101 en Hubo op 105. Kluswijs eindigde op 106 en Multimate is met 105 ook aan de dure kant. Het kan echter nog goedkoper. Dan moet je naar de bouwmarkten net over de grens, OBI is er een mooi voorbeeld van. Dan ben je namelijk nog eens 20 procent goedkoper uit. Je kunt je bouwmaterialen ook online kopen. Voordeel daarvan kan zijn dat je geen vervoer hoeft te huren, je kunt – tegen een meerprijs, dat wel- de spullen bij je thuis laten bezorgen. Dan doe je dus zaken uit de luie stoel. En dat is ook wel wat waard natuurlijk. Wat je ook kunt doen is de faillissementen in de gaten houden. In dat geval worden de bouwmaterialen online en goedkoop via veilingsites aangeboden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button