Financiën

Beleggingspand kopen? Houd rekening met het energielabel!

Beleggen is een goede manier om wat te doen met het geld dat je momenteel niet nodig hebt. Het investeren in panden is een van de meest winstgevende manieren van beleggen. Echter zitten er wel een aantal dingen waar je op moet letten bij het beleggen in panden. Een van de dingen waar je op moet letten is het energielabel van een bedrijfspand of woonpand. 

Waarom is de energielabel belangrijk?

Het investeren in een pand is niet alleen maar een pand kopen en vervolgens verhuren. Er zijn veel factoren waar op gelet moet worden. Een van die dingen is de energielabel. Het verbruiken van energie zal namelijk veel kosten met zich meebrengen die jij moet betalen. Vooral wanneer de energieprijzen steeds hoger worden. Voor een pand is het daarom belangrijk om zo min mogelijk energie te verbruiken. Vooral bij winkelpanden kan er aardig wat energie verbruikt worden doordat er veel elektrische apparaten de hele dag aan moeten blijven staan. Om meer inzicht te krijgen in de zuinigheid van een pand kun je kijken naar de energielabel. Een energielabel geeft weer hoe zuinig een pand is. Een hoge waarde op een energielabel zal je jaarlijks minder energiekosten geven. Direct een energielabel aanvragen? Via EnergielabelOffertes.nl kun je eenvoudig verschillende aanbieders met elkaar vergelijken.

Energielabel verbeteren

Wanneer de energielabel van een pand bekend is heb je eigenlijk drie keuzes die je kan nemen. De eerste twee keuzes zijn natuurlijk het pand kopen of niet kopen. Is een energielabel bijvoorbeeld te laag, dan zul je het pand dus niet kopen. De derde keuze die je hebt is bij een lage energielabel een aantal investeringen doen om de energielabel te verbeteren. Deze investeringen moeten ervoor zorgen dat het energieverbruik van een pand wordt verminderd. Denk bijvoorbeeld aan het aanleggen van zonnepanelen of verbeteren van de isolatie.

Hypotheekrente verlagen met een betere energielabel

Het kopen van een woning moet meestal gefinancierd worden door een hypotheek af te sluiten. Het komt steeds vaker voor dat de hypotheekrente afhankelijk wordt gemaakt van een energielabel. Dit betekent dat het lenen van geld voor een pand goedkoper wordt wanneer het pand energiezuinig is. Dit is handig voor zowel de koop als verkoop van een pand. Het kopen van een pand gaat makkelijker doordat de investering eerder gefinancierd wordt. Het verkopen van een pand gaat ook makkelijker doordat de nieuwe eigenaar van een pand ook makkelijker een financiering krijgt om het pand te kunnen betalen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button