BespaartipsFinanciën

Dit zijn goedkope vakantiebestemmingen!

Een leuke vakantie hoeft niet duur te zijn. Bovendien zegt de prijs bepaald niet alles over de kwaliteit van de vakantie. Als we kijken naar goedkope vakantiebestemmingen, dan kom je op prachtige plaatsen, plaatsen die net zo mooi zijn als de plaatsen waar je de hoofdprijs voor betaalt. Voor de goede orde; als we spreken van een goedkope vakantiebestemmingen dan bedoelen we de reis er naar toe en het verblijf ter plaatse. Kies je een van de volgende vakantiebestemmingen dan bespaar je veel geld en geniet je toch van een prachtige vakantie. Wil jij thuis lekker genieten van je vakantie? Dan kun je en hangmat kopen en heerlijk van de zon genieten!

Eerst naar Polen en dan via Riga naar Budapest

We gaan eerst naar Polen, naar Warschau. Warschau werd in de Tweede Wereldoorlog voor het overgrote deel verwoest. Wat daarna ontstaan is, is nog steeds een van de best bewaarde geheimen van Europa. Warschau is een prachtige plaats, waar je het wel even uit kunt houden. Een hotel midden in de stad kost je tussen de 20 en 40 euro per persoon. Voor dat geld krijg je in Amsterdam nog geen kast. Ook Krakau is een aanrader, ook die plek is een vakantie dubbel en dwars waard. Ook de volgende halte ligt in het voormalig Oostblok, want we reizen door naar Riga, hoofdstad van Letland. Voor goed 20 euro heb je een hotelkamer in deze stad, die ideaal geschikt is voor een stedentrip. Riga beschikt over allerlei mooie gebouwen en leuke winkeltjes. En het kost allemaal niets in die winkeltjes en dat maakt shoppen nog echt leuk.

Maak een boottocht en geniet op de Karelsbrug

Ook Budapest hoort bij de goedkoopste vakantiebestemmingen. Ook nu heb je een hotelkamer voor rond de 20 euro. Budapest heeft ontzettend veel te bieden. Neem de haven in de stad, de monumentale panden en de vissersboten. Maak zeker rook een reisje met de boot over de Donau als je in Budapest bent. Ook in Praag houd jij je vakantie betaalbaar. Een diner kost je niet eens 20 euro en Praag geldt als een van de mooiste steden van Europa. Het centrum is zo goed als autoluw en het centrum is historisch en zeer de moeite waard. Neem de Karelsbrug bijvoorbeeld, de brug die het ene deel van de stad met het andere deel verbindt. Ook in Praag kun je bovendien nog erg voordelig winkelen.

Dubrovnik met de hagelwitte stranden

Ook Athene hoort bij de goedkoopste vakantiebestemmingen. In Athene verveel je je nooit, neem alleen al de verschillende tempels die de stad rijk is en denk alleen maar eens aan de Acropolis. Athene is wat dat betreft een aaneenschakeling van hoogtepunten en een hotel kost je tussen de 25 en 35 euro per nacht. En dat is geen geld. Een vakantie naar Dubrovnik is niet duur. En dan krijg je ook echt wat, hagelwitte stranden bijvoorbeeld en helder blauw water. Dubrovnik is ommuurd en is een prachtige vestingstad. Mooi is dat je voor een consumptie tussen de 1,50 euro en 2,50 euro betaalt, Waar zie je dat nou nog?

Lissabon heeft alles

Tenslotte willen we je wijzen op Lissabon, voor velen wellicht een verrassing als goedkope vakantiebestemming, In Lissabon is ook al van alles te zien en te beleven. Neem de Toren van Belum of het Oceanium. Lissabon heeft alles wat een zogenaamde A-vakantiebestemming ook heeft. Het is er echter veel goedkoper allemaal. Een regelrechte aanrader.

Gerelateerde artikelen

Back to top button