Kinderen

Bespaartip: koop nu winterkleding voor je kind!

Story Highlights
  • Recycle oude kleding
  • Laat kleding maken
  • Kies voor een combinatie van kleding

Iedereen die kinderen heeft weet hoe duur winterkleding is voor kinderen en helaas hebben ze elk jaar nieuwe winterkleding nodig. Kinderen groeien zoveel en zo snel dat er na een jaar wel 4 maten verschil kan zitten als met het voorgaande jaar. De ultieme bespaartip is om de winterkleding van je kind in het voorjaar te kopen. Die leuke kinder winterjas is dan hoogstwaarschijnlijk in de aanbieding. Zo kan je hem scoren voor misschien nog wel minder als de helft van de oorspronkelijke prijs.

Recycle oude kleding

Als je geld wil besparen wat betreft kleding dan is het eerste wat je moet doen, in je eigen kast kijken. Zoek alle kleding uit en verkoop alles wat jouw kindje niet past of ruil het met iemand die de maten heeft die jij zoekt. Kinderkleding is niet altijd vaak gedragen, waardoor het nog zeker een ronde mee kan. Door het te ruilen of verkopen bespaar je een hoop geld en dragen jouw kinderen toch weer iets leuks. Als je de oude kleding van je kind verkoopt kan je zelf ook kleding inkopen via Marktplaats of Vinted bijvoorbeeld. 

Laat het maken

Sommige kledingstukken hebben wat kleine gebreken, vaak neigt men naar het weggooien ervan. In plaats daarvan kan je ook proberen om het te herstellen of laat het herstellen. Afhankelijk van wat er kapot is en wat voor soort artikel het is kan er gekeken worden of het überhaupt kan worden herstellen. 

Combinatie van kleding

Vaak worden er nieuwe kledingstukken gekocht omdat ze niet passen bij elkaar. Het is daarom aan te raden dat de kleding die je koopt goed te combineren is. Doordat je met een paar kledingstukken meerdere leuke outfits kan samenstellen voorkomt dat je steeds weer nieuwe kleding wil kopen. 

Sales

Tot slot de laatste bespaartip is dat je winterkleding het best kan kopen in de sale dus in het voorjaar. Zo voorkom je dat je te veel betaald en kinderen groeien er immers toch snel weer uit. De basic winter kledingstukken, zoals jassen, broeken, truien en winter accessoires kan je in de sales kopen. Dit zijn items die ieder jaar weer opnieuw terugkomen en waar je juist op kan besparen. 

Combinatie van duur en basic

Door een wat duurder kledingstuk te combineren met een basic item heeft men vaak niet door dat het geheel er niet meer goedkoop uitziet. Je combineert een neutraal item met iets opvallends, waardoor het neutrale item wegvalt in het geheel en de ogen zijn gericht op het opvallende kledingstuk. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button