BespaartipsBudgetfood

De beste koffiecapsules voor Nespresso

Story Highlights
  • De beste koffie is niet meteen de meest smaakvolle koffie
  • Veel verschil in prijs per kopje koffie
  • Koffie van Jumbo top, Action flop

George Clooney heeft het ons met zijn Nespresso niet gemakkelijk gemaakt. Want hoewel de koffie samen met George altijd ietsje beter smaakt, zit er erg veel verschil in de verschillende koffiecapsules die voor de Nespresso aangeboden worden. Wij van slimmeboefjes.nl drinken nogal wat koffie en delen onze mening hier graag met je.

De beste is iets anders dan de lekkerste

De beste koffiecapsules voor Nespresso is iets anders dan de lekkerste koffiecapsules voor Nespresso. Want slim als we zijn, namen we meer zaken in onze beoordeling mee. Zo bleek uit onderzoek dat de inhoud per capsule nogal verschilt. Verder onderzoek leerde dat de capsules van Action, Palazzo, omgerekend het goedkoopst zijn. Je betaalt 1,94 euro voor de capsules en omgerekend betekent dit 0,0995 per kop koffie. Aan de andere kant blijkt koffiemerk G’woon het duurst. Verschil is per kopje koffie 0,05 eurocent. Een niet te verwaarlozen verschil dus. Want reken dat maar eens om op jaarbasis. Wie aan budget koken doet en daar graag koffie bij drinkt is die van Action dus aan te raden.

Doorlooptijd en leksels

Behalve op de hoeveelheid koffie, hebben we gekeken naar de doorlooptijd van de koffie, de inhoud van een kopje koffie, de crème laag en de leksels. Met dat laatste viel het nogal mee overigens. Alleen de capsules van Kruidvat lieten wat restjes koffie in het kopje zien. Voor de rest scoorden de aanbieders op dit vlak prima. Het materiaal van de capsules dan. Waar we – milieubewust als de bedrijven zeggen te zijn- aluminium hadden verwacht had was geen van de capsules helemaal van aluminium. Een verbeterpuntje dus.

Koffie blijkt waterig en ruikt chemisch

De smaak dan, niet onbelangrijk as je een kopje koffie wilt nemen. Laten we voorop stellen dat smaak iets persoonlijks is. Maar de koffie van Action smaakt als de gemiddelde koffie uit een koffieautomaat. Niet echt te pruimen dus. De koffie van AH was prima te doen en liet geen bittere smaak proeven. Aldi levert koffie die wat waterig is en een geur verspreidt die enigszins chemisch aandoet. Als je echter alle aspecten van de test naast elkaar zou leggen, dan zou Aldi toch de winnaar zijn. Wat betreft de smaak was het dat echter zeker niet. Want de koffiecapsules van Jumbo was toch echt verreweg de lekkerste, gevolgd door het heerlijke stevige bakje koffie van Plus.

Hoewel de koffie van Action op best veel punten voldoende score, is deze koffie op basis van de smaak niet aan te raden. Dat geldt ook voor de koffie van de Kruidvat. Althans, als je het ons, de koffieleuten van slimmeboefjes.nl, vraagt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button