InterieurWonen

Dit zijn de voordelen van een PVC vloer

Ga jij binnenkort verhuizen of is jouw huidige woning aan een nieuwe vloer toe? Er zijn vandaag de dag een hoop verschillende soorten vloeren waar je uit kunt kiezen. Welke vloer het beste past, is afhankelijk van jouw situatie, maar ook van de inrichting van het huis en jouw persoonlijke smaak. PVC vloeren zijn tegenwoordig een populaire keuze, zowel voor huur- als koopwoningen. In dit artikel vertellen we je waarom!

Het is net een houten vloer

PVC vloeren zijn tegenwoordig nog maar moeilijk van echt hout te onderscheiden. Een houten vloer is over het algemeen erg duur en vergt behoorlijk wat onderhoud, maar het is wel heel mooi. Inmiddels kun je voor de uitstraling net zo goed een PVC vloer laten leggen, want je ziet het verschil bijna niet meer met een echte houten vloer. Daarnaast heeft PVC veel minder onderhoud nodig en is het ook goedkoper om te leggen dan echt hout. Wil je een PVC vloer die net een echte houten vloer lijkt? Koop deze dan wel bij een specialist, zoals Onlinevloerenspecialist.nl. Dan weet je zeker dat je een vloer van hoge kwaliteit krijgt. 

Duurzame en sterke vloeren 

PVC vloeren hebben een lange levensduur, zeker ten opzichte van laminaat. Als je voor een PVC vloer kiest van goede kwaliteit, dus niet een vloer die je bij een bouwmarkt hebt gekocht, gaat de vloer wel zo’n 20 tot 30 jaar mee. Om zeker te weten dat je een vloer kiest die lang meegaat, kun je op de slijtlaag van het PVC letten. Vloeren met een slijtlaag van 0,70 mm gaan veel langer mee dan vloeren met een slijtlaag van 0,30 mm. Een laminaat vloer heeft gemiddeld slechts een levensduur van 5 tot 15 jaar en vinyl gaat 10 tot 20 jaar mee. 

Makkelijk te onderhouden 

PVC vloeren vragen eigenlijk maar weinig onderhoud in tegenstelling tot andere soort vloeren. Dit komt doordat het materiaal een glad oppervlak heeft. Al het vuil dat op de vloer terecht komt kun je dus eenvoudig weghalen door regelmatig te stofzuigen en te dweilen. Je hebt dus geen speciale schoonmaakmiddelen of iets dergelijks nodig. Dit maakt een PVC vloer ideaal voor gezinnen met kinderen of huisdieren. PVC vloeren zijn ook goed bestand tegen vocht en water, dus het geeft niet als de vloer soms nat wordt. Dit maakt de vloer ook geschikt voor de keuken, badkamer en het toilet. Er zullen geen luchtbellen in het materiaal komen door water, zoals dat bij laminaat wel kan gebeuren. In de doucheruimte is het echter niet aan te raden om PVC te leggen. Als de vloer continue aan een grote hoeveelheid water bloot wordt gesteld, kan deze wel beschadigen. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button