Budgetfood

Hoe zorg je dat je de juiste taart koopt voor een groot feest?

Je kent het wel: je geeft een feestje en je gaat taart kopen. Maar welke soorten taart kun je nu eigenlijk het beste meenemen? Welke soorten taart lust nu eigenlijk bijna iedereen en welke juist absoluut niet? Je wil natuurlijk niet dat er veel taart overblijft, want dat is zonde. En in je eentje krijg je het waarschijnlijk ook niet op. Daarom geven we in dit artikel een aantal tips voor als je taart gaat kopen voor een verjaardag of feest voor een andere gelegenheid!

Inventariseer van tevoren

Ga je een groot feest houden? Dan is het cruciaal om van tevoren bepaalde dingen te inventariseren, dus ook op het gebied van taart. Vraag in ieder geval iedereen tijdig door te geven of ze er wel of niet bij zullen zijn, zodat je een duidelijk idee hebt van hoeveel taart je nodig gaat hebben. Daarnaast kun je mensen vragen of ze eventuele allergieën hebben en of er dingen zijn die ze echt niet lusten. Deze antwoorden kun je dan ook weer meenemen als je gaat kiezen welke soorten taart je gaat kopen. Het kan zijn dat je op basis hiervan al een aantal taarten van je lijst kunt schrappen. Helemaal zeker weet je het nooit, maar de kans dat je te veel taart overhoudt wordt zo al een stuk kleiner.

Bestel de taart bij een bakkerij

Zelf weet je misschien niet zoveel van verschillende soorten taart af, bijvoorbeeld hoe machtig iedere soort taart is en hoe groot de kans is dat hij wel of niet op gaat met een bepaald aantal mensen. Daarom is het handig om de vraag in zo’n geval bij een specialist neer te leggen, in dit geval een bakkerij. Een banketbakker kan je helpen in te schatten hoeveel taart je nodig hebt en welke soorten taart je het beste kunt kiezen. Daarnaast kun je bij een bakker vaak ook gebak bestellen, dat je dan de dag zelf kunt ophalen of kunt laten bezorgen. Als je voor 100 man taart nodig hebt, scheelt dat al een hoop gedoe. Je hebt al genoeg te regelen voor zo’n groot feest!

Welke soorten taart zijn populair?

Natuurlijk zijn er bepaalde soorten taart die geliefder zijn dan anderen. Voor een verjaardag is de slagroomtaart de grote klassieker. Veel mensen lusten dit wel, maar je dient wel rekening te houden met mensen die lactose intolerant zijn, aangezien er erg veel slagroom op zit. Daarnaast kunnen er noten op zitten, dus houd hier ook rekening mee in verband met allergieën. Appeltaart is ook altijd een grote favoriet geweest. Hier zit vaak standaard geen slagroom op en bijna iedereen houdt van de authentieke smaak van appeltaart. Zijn er ook mensen bij die niet per se van taart houden? Dan kun je er ook voor kiezen om naast taart brownies te bestellen. Ideaal voor echte chocolade liefhebbers.

Gerelateerde artikelen

Back to top button