Wonen

5 ideeën voor een budgetvriendelijke badkamerrenovatie

Een badkamerrenovatie kan een flinke investering zijn, maar er zijn gelukkig ook manieren om dit op een budgetvriendelijke manier aan te pakken. Met deze 5 ideeën geven we jouw badkamer een nieuwe look zonder dat je hier flink voor hoeft bij te leggen. 

Vervang de badkamermeubels

Het vervangen van een badkamermeubel kan al een groot verschil maken. Ga voor een nieuw badkamermeubel in een moderne stijl of geef een oud meubelstuk een tweede leven door het op te knappen. Verf het bijvoorbeeld in een leuke kleur of plaats nieuwe handgrepen op de kastjes. 

Geef de muur een likje verf

Een andere budgetvriendelijke manier om je badkamer op te knappen is door de muur een nieuw kleurtje te geven. Kies voor een lichte kleur om de ruimte optisch groter te laten lijken of ga juist voor een opvallende kleur om de badkamer wat meer karakter te geven. Een nieuw kleurtje aan de muur is een snelle en budgetvriendelijke manier om je badkamer een nieuwe look te geven. Het is daarnaast ook nog eens gemakkelijk zelf te doen en je hebt er geen ingrijpende verbouwing voor nodig.

Vernieuw de badkamerspiegel

Een nieuwe badkamerspiegel kopen kan ook al veel verschil maken. Een mogelijkheid is om te kiezen voor een spiegel met verlichting. Dit geeft niet alleen extra licht in de badkamer, maar zorgt ook voor een mooie sfeer. Er zijn verschillende soorten verlichting die je kunt kiezen, zoals led-verlichting of halogeen verlichting. Hierdoor kun je de verlichting kiezen die het beste past bij jouw smaak en de uitstraling van je badkamer.

Een andere optie is om te kiezen voor een spiegel met een bijzonder frame. Dit kan een houten of metalen frame zijn, maar er zijn ook spiegels verkrijgbaar met een unieke vormgeving. Hiermee geef je de badkamer een persoonlijke touch en maak je van de spiegel een echte eyecatcher.

Vervang de accessoires

Accessoires kunnen een groot verschil maken in de uitstraling van je badkamer. Vervang oude handdoeken en washandjes door nieuwe in een bijpassende kleur en voeg wat leuke accessoires toe zoals een plantje, een zeepdispenser of een tandenborstelhouder. Daarnaast kun je ook denken aan het plaatsen van nieuwe accessoires, zoals een mooie vaas met bloemen of een kaars. Hiermee voeg je wat extra sfeer toe aan de badkamer. Ook een nieuw douchegordijn kan een groot verschil maken. Kies voor een patroon of kleur die past bij de stijl van je badkamer of ga voor een opvallende print om de badkamer wat meer karakter te geven.

Verander de vloer

Als laatste idee kan het vervangen van de vloer ook een groot verschil maken in je badkamer. Kies voor een budgetvriendelijke vloer zoals vinyl of laminaat en geef je badkamer een geheel nieuwe uitstraling.

Gerelateerde artikelen

Back to top button