BespaartipsWonen

Wat is een kamerthermostaat?

Een thermostaat kamer zorgt voor de temperatuurregeling in jouw woonkamer. In de loop van de jaren vooral met deze moderne tijd zijn de functies van kamerthermostaten veel gaan veranderen. Zo heb je de eenvoudige aan/uit thermostaten en ook de modulerende thermostaten.

Er zijn verschillende thermostaten namelijk:

  • De handmatige thermostaat; deze thermostaten zijn heel makkelijk te regelen en worden meer gebruikt voor verwarmde vloeren voor korte periodes.
  • Programmeerbare thermostaten; Deze thermostaten regelen de temperatuur op een geautomatiseerde wijze. Als je de gewenste temperatuur wilt hebben op het juiste moment, kunt u de temperatuur instellen en de rest kunt u overlaten aan de thermostaat.
  • Smart; Deze thermostaat is een moderne thermostaat dat via het internet wordt bediend. Het bezit een controlerende functie die ervoor zorgt dat de vloer verwarmt wordt waar u dan ook zich bevindt.
  • De Aan/uit kamerthermostaat; Bij de aan/uit kamerthermostaat moet er een bijbehorende CV-ketel zijn die ook aan dezelfde kwaliteiten voldoet. Hierbij geeft zo een de kamerthermostaat aan dat erbij het verwarmen de ketel aan moet en als de gewenste temperatuur behaald is kan het weer uit.
  • Modulerende kamerthermostaat; Een modulerende CV-ketel is een ketel die constant aan staat en die gelijktijdig opwarmt.

Tips bij het kopen van een thermostaat

  • Het is belangrijk dat je eerst weet wat voor ketel je hebt alvorens je een thermostaat koopt. Sommige thermostaten passen niet op elke ketel.
  • Als je een modulerende CV hebt kun je het best een thermostaat kopen die ook modulerende functies beschikt.
  • Het is dan ook voor de hand liggend aan welke eisen je wilt dat jouw nieuwe thermostaat moet voldoen. Als je een thermostaat wilt met de basis kwaliteiten zoals de temperatuur aanpassen dan is een kamerthermostaat een goede keuze. Maar zou je graag warmteprogramma’s willen instellen, dan is de klokthermostaat de ideale thermostaat voor jou. Kies je voor gemak dan is de slimme thermostaat net iets voor jou. Deze kun je kun je van een afstand bedienen via een app, telefoon, tablet of met een laptop.

Wat wel gezegd mag worden is dat de aan/uit kamerthermostaat voor alle ketels gebruikt kan worden. Trouwens je cv-ketel heeft zo een handleiding die aangeeft welke type thermostaat bij je ketel past. Jij kunt bepalen welke thermostaat bij jou levensstijl past.

Gerelateerde artikelen

Back to top button