Boekhouding

Zorg dat je deze 4 zaken geregeld hebt als je start met ondernemen

Gefeliciteerd! Je hebt besloten om een eigen bedrijf te starten. Een prachtige uitdaging waarbij je veel vrijheid en mogelijkheden hebt om je eigen zaak op te bouwen. Deze vrijheid komt wel met een prijskaartje. Zo moet je een aantal zaken goed regelen en vastleggen om jouw bedrijf op de juiste manier te starten. In dit artikel laten wij jou zien welke vier zaken je niet mag missen bij het starten van jouw bedrijf. Zo regel jij alles op tijd en zonder problemen!

#1 Ondernemingsplan

De eerste stap bij het starten van een nieuw bedrijf is het opstellen van een ondernemingsplan. Dit plan geeft inzicht in de doelen van jouw bedrijf en hoe je deze gaat bereiken. Daarnaast geeft het ook antwoorden op essentiële vragen zoals ‘Wie is jouw doelgroep?’ en ‘Wat is jouw unique selling point?’. Ook geeft een ondernemingsplan inzicht in de kosten en opbrengsten van jouw bedrijf. Zo kun je hier rekening mee houden bij het starten van jouw bedrijf en verklein je de kans op onaangename verrassingen.

#2 Juiste rechtsvorm

De rechtsvorm van jouw bedrijf is niet alleen bepalend voor de opbouw van jouw bedrijf, maar ook voor de aansprakelijkheid en belastingvoordelen. Zo heb je bijvoorbeeld de keuze om een eenmanszaak, bv of nv op te richten. Welke rechtsvorm het meest geschikt is, is afhankelijk van jouw situatie. Vraag daarom altijd advies aan een expert om de juiste keuze te maken.

#3 Zakelijke bankrekening

Bij het starten van een eigen bedrijf is het belangrijk om ook een zakelijke bankrekening te openen. Zo houd je jouw privé- en zakelijke financiën gescheiden. Daarnaast maakt het ook het bijhouden van jouw boekhouding een stuk overzichtelijker en makkelijker. Voor het openen van een zakelijke bankrekening moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet je bijvoorbeeld ingeschreven staan bij de KvK.

Bij het starten van een eigen bedrijf is het niet alleen belangrijk om een zakelijke bankrekening te openen, maar ook om een goede voorraadadministratie bij te houden. Op deze manier weet je precies hoeveel producten of materialen je op voorraad hebt en voorkom je dat je misgrijpt op het moment dat een klant een bestelling plaatst.

#4 Boekhouding op orde

De laatste, maar zeker de belangrijkste stap bij het starten van een eigen bedrijf is het op orde houden van jouw boekhouding via bijvoorbeeld een boekhoudpakket. Zo weet je precies wat er binnenkomt en wat er uitgaat. Daarnaast kun je hier ook belangrijke inzichten uit halen om de groei van jouw bedrijf te bevorderen.

Met deze vier zaken op orde weet je zeker dat jouw bedrijf een vliegende start maakt en niet tegen onverwachte problemen aanloopt. Het starten van je eigen bedrijf is een prachtige uitdaging, maar vergt wel een goede voorbereiding. Succes met het starten van jouw bedrijf!

Gerelateerde artikelen

Back to top button