Tuin

Zo kun je ook in de winter genieten van jouw terrasoverkapping

Heb jij een terrasoverkapping in je achtertuin, maar twijfel je of je deze in de winter wel kunt gebruiken? Dat is natuurlijk van een hoop factoren afhankelijk. Is jouw terrasoverkapping aan de zijkanten open, dan zal het in de winter waarschijnlijk te koud worden om hier te zitten. Gelukkig zijn er manieren waarop je ervoor kunt zorgen dat je ook in de winter gebruik kunt maken van een veranda, terrasoverkapping of serre. In dit artikel geven we je een aantal tips!

Je overkapping dichtmaken

De beste optie om in de winter gebruik te kunnen maken van jouw terrasoverkapping, is hem dichtmaken. Zo kan er geen regen en wind naar binnen, waardoor je een hoop kou buiten houdt. Een mooie manier om dit te doen, is het laten plaatsen van glazen schuifwanden. Op die manier kun je nog steeds mooi naar buiten kijken, maar is het wel een stuk warmer onder jouw overkapping. Je maakt in feite een soort serre, aangezien er glas aan de zijkanten en eventueel ook de voorkant wordt gezet. Voeg nog een elektrische kachel toe en je kunt de hele winter warm onder jouw overkapping zitten. In het voorjaar en in de zomer kun je de glazen wanden gewoon lekker open zetten, zodat je weer een open overkapping hebt. Het enige nadeel van deze methode, is dat het behoorlijk duur kan zijn. 

Zorgen voor meer beschutting

Vind je het te duur om jouw overkapping helemaal dicht te maken of wil je dit liever niet? Dan kun je er ook voor kiezen om wat meer beschutting toe te voegen in plaats van heel je overkapping dicht te maken. Dit kun je bijvoorbeeld doen met screens die een hoop wind tegenhouden. Zulke screens kun je in de zomer eventueel weer gebruiken om de felle zon tegen te houden, zodat het juist minder warm wordt onder jouw overkapping. Je hebt er dus eigenlijk bijna het hele jaar door profijt van. Deze methode is ook een stuk betaalbaarder dan het dichtmaken van een terrasoverkapping. 

Verwarming op je terras

Wil je voornamelijk in het najaar langer buiten kunnen blijven zitten, als de temperaturen net beginnen te zakken? Dan kun je er ook gewoon voor kiezen om terraswarmers bij je overkapping te zetten, in plaats van deze dicht te maken met schuifwanden of screens. Naast het feit dat een terrasverwarmer zorgt dat je het niet koud hebt, zorgt hij ook voor meer sfeer in je achtertuin. Dat is zeker tijdens de donkere dagen mooi meegenomen. Als je een goede terrasverwarmer kiest, kun je wellicht zelfs in de winter nog buiten zitten. Gewoon een jas aan en een fleece deken erbij en je zit goed!

Gerelateerde artikelen

Back to top button