Sparen

Zo houd jij meer geld over in 2022

Dat geld niet gelukkig maakt, valt nog te betwisten. Het is namelijk ontzettend fijn als je er meer van overhoudt, zonder daar veel voor te doen. Wij vertellen je hoe je volgend jaar aan het einde van elke maand een leuk bedrag opzij kan zetten. Komt-ie.

Buiten sporten

Wil je graag meer bewegen, maar zie je er elke keer zo verschrikkelijk tegenop om naar de sportschool te gaan, dat je vervolgens maar weer op de bank ploft? Zeg je abonnement op, want dan is het gewoon niet jouw ding. Door de verschillende maatregelen zijn de buitensport mogelijkheden uit zijn voegen geschoten en kan jij in het park bij jou om de hoek zeker weten voor een leuke prijs een sportles volgen. Denk aan yoga, kickboksen en bootcamps. Hier schrijf je je vooraf voor in en je zit dus niet aan maandelijkse kosten vast. Of ga gewoon lekker een goed stuk wandelen met vrienden. Tip: neem dan zelf je koffie mee in een thermosbeker, een koffie to-go zijn namelijk echte sluipmoordenaars voor jouw (spaar)rekening. 

Zorgverzekering

Gaan jouw haren recht overeind staan als je zorgverzekering afgeschreven wordt? Dan kan dat betekenen dat je onder- of over verzekerd bent. Ga voor het einde van het jaar op zoek naar de goedkoopste zorgverzekering die past bij jouw persoonlijke situatie. Om wat geld te besparen kan je bijvoorbeeld je eigen risico op maximaal zetten, tegen een lagere premie. Het bespaarde bedrag zet je maandelijks opzij voor het geval dat je toch iets overkomt. Wie weet houd jij aan het einde van het jaar wel het hele bespaarde bedrag over! 

Tip: Heb je wat geld achter de hand? Ga na of je de premies van jouw zorgverzekering in 2022 in één keer kan betalen. Je hoeft er het hele jaar niet naar om te kijken én je krijgt er meestal een leuke korting voor terug. 

Online supermarkt 

Ga jij als kip zonder kop de supermarkt door en kom je altijd met te veel of het verkeerde thuis? Dan ben jij waarschijnlijk goedkoper uit bij de online supermarkt. De boodschappen apps schieten tegenwoordig als paddenstoelen de grond uit. Het kost je inmiddels bijna niets extra en je kunt thuis op de bank rustig de tijd nemen ervoor. Vergelijk alle aanbiedingen en bedenk wat je precies nodig hebt- en vooral wat niet. Je ziet vervolgens ook al het bedrag en kan nog concessies doen; die je in de supermarkt waarschijnlijk niet doet als je al aan de kassa staat.

Gerelateerde artikelen

Back to top button