Bespaartips

Tips om geld te besparen op je vaste lasten

Met de stijging van de benzine en gasprijzen kan het lastiger worden om te sparen. Toch kan je door al je vaste lasten door te nemen flink wat geld besparen. Lees hier hoe jij jouw vaste lasten omlaag kunt krijgen.  

1. Internet, televisie en telefoon abonnement


Heb jij een abonnement met internet, televisie en vaste telefonie? Ga dan eens na of je dit nog wel nodig hebt. Steeds minder mensen gebruiken vaste telefonie. Als jij met jouw mobiel onbeperkt kunt bellen of weinig belt is het zonde om hier een abonnement voor af te sluiten. Ook kan het zijn dat je weinig tv kijkt. Als je vooral gebruik maakt van streamingdiensten, kan je beter alleen een internet abonnement nemen. Het kan ook zijn dat je huidige abonnement  een te hoge internetsnelheid heeft. Dit kan je bij T-mobile per maand kosteloos aanpassen. Probeer daarom eerst een abonnement met een lagere internetsnelheid. Dan kan je kijken welk soort abonnement bij je past en ben je niet te veel geld kwijt.

2. Streamingdiensten

Heb je van bijna elke streamingdienst een abonnement? Ga dan eens na van welke streamingdiensten je echt gebruik maakt. Je kunt ook geld besparen door accounts te delen met je familie en/of vrienden en de kosten te delen. Als je meerdere streamingdiensten hebt kan het geld dat je bespaart behoorlijk oplopen. Denk hierbij niet alleen aan je streamingdiensten, maar ook aan bijvoorbeeld Spotify en Nextory. Als je veel tijdschriften leest kan je geld besparen door online tijdschriften te lezen, bijvoorbeeld via Readly. Dit is bovendien ook beter voor het milieu.

3. Boodschappen

Op je boodschappen kan je makkelijk geld besparen als je dit slim plant. Door mealpreppen kan je geld besparen, omdat je hierdoor de kans verkleint dat je eten moet weggooien. Je moet door het mealpreppen namelijk goed plannen wat je gaat koken en eten afwegen. Met mealpreppen bereid je meerdere maaltijden per keer voor meerdere dagen. Hierdoor maak je ook minder gebruik van elektriciteit of gas. Door van tevoren de reclamefolders van verschillende supermarkten te bekijken kan je jouw maaltijden bedenken op basis van de producten die in de aanbieding zijn. Let wel goed op. Soms lijkt iets een aanbieding, maar bespaar je bijna tot geen geld met de zogenaamde aanbieding. Kijk daarom altijd wat de normale prijs van het actie artikel is. Door goede acties in te slaan heb je altijd een voorraad in huis, waardoor je ook minder vaak naar de winkel hoeft. Dit scheelt je ook geld aan benzine en bovendien scheelt het je tijd. Sommige producten zijn goedkoper als je ze bij een Toko of markt koopt. Vaak zijn producten ook goedkoper als je eind van de dag op de markt langskomt. Via de app TooGoodtoGoo kan je ook veel geld besparen. Via deze app worden producten een stuk voordeliger verkocht, omdat de producten bijna over datum zijn. Van merkproducten zijn meestal goedkopere varianten van een huismerk, waarvan sommige producten zelfs lekkerder zijn.

Wil jij nog meer geld besparen? Ga dan eens je verzekeringen na. Door collectieve (zorg)verzekeringen of meerdere verzekeringen bij dezelfde aanbieder kan je ook geld besparen.

Op zoek naar de leukste lifestyle verhalen? Neem dan eens een kijkje op Lovethat.nl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button