InterieurWonen

Zo haal je de houtlook in huis!

Welke woonstijl je ook volgt, hout is niet weg te denken uit onze interieurs. En dat is niet zomaar. Door het gebruik van hout haal je namelijk sfeer, warmte en karakter in huis en het is ook nog eens ontzettend goed te combineren met andere materialen. In dit artikel lees je op welke manieren je hout kunt integreren in jouw interieur. 

1. Vloer

Een houten of houtlook vloer is ontzettend populair. Het brengt immers in één keer warmte in je interieur. Bovendien biedt zo’n vloer bijzonder veel keuzemogelijkheden op het gebied van de kleur, de vorm en de stijl. Zo geeft eikenhouten parket in rechte banen gelegd een geheel andere uitstraling dan een Hongaarse punt PVC vloer. Het is maar net wat jij het mooist vindt en goed aansluit op de rest van jouw interieur.

2. Muur

Dit is wellicht niet zo voor de hand liggend, maar daardoor niet minder fraai: hout op de muur. Kies één wand (of een gedeelte ervan) om te bekleden met hout. Je kunt kiezen voor houten wandpanelen, losse latjes, plakhout of zelfs behang met een hout(look). Je kunt het zo creatief maken als je zelf wilt. Je creëert met een houten muur een unieke uitstraling in jouw interieur en bovendien een ware eyecatcher. 

3. Meubels

Meubels van hout zijn uiteraard ook een uitstekende manier om hout in je interieur te verwerken. Meubels zijn in allerlei soorten hout te verkrijgen. Elke houtsoort geeft een andere uitstraling aan jouw interieur. Zo past grof, robuust en veelal onbewerkt hout perfect in een landelijk of industrieel interieur, maar sluit licht, elegant en slank hout dan weer beter aan op de Scandinavische woonstijl. Echter vallen verschillende houtsoorten ook goed met elkaar te combineren. 

4. Accessoires

Tenslotte zijn woonaccessoires een perfecte manier om hout in je interieur te integreren. Dit geeft zelfs de meest strakke woonstijl een warme gloed. Je kunt denken aan houten schalen, onderzetters, bloempotten, kandelaars, fotolijsten of zelfs speciale boomstamschijven. Je zult je verbazen over welke woonaccessoires van hout er allemaal zijn.

Gerelateerde artikelen

Back to top button