Overig

Hoe kies je het perfecte telefoonhoesje?

Iedereen denkt dat die niet klunzig is en zijn of haar telefoon ook echt niet kapot zal vallen. Je past immers goed op je telefoon, maar alleen de techneuten die de telefoons repareren weten hoe het echt zit. Er wordt immers niet voor niks aangeraden om altijd een telefoonhoesje te dragen, om je telefoon heel te houden. 

Bescherm je telefoon tegen impact van buitenaf

Het meest voorkomende probleem bij smartphones zijn verbrijzelde glazen schermen. Schermen zijn bijzonder kwetsbaar voor verbrijzeling als het inslagpunt zich in een hoek van de telefoon bevindt, waar de kracht die op het glas wordt uitgeoefend meer geconcentreerd is. Het maakt niet meer uit wat voor soort telefoon je hebt of het nou om een iphone gaat of een android telefoon, een hoesje eromheen is een stuk belangrijker. Denk aan een iphone hoesje of een samsung A12 hoesje.

Wat voor materiaal

Kies voor een basisbeschermingsniveau een hoesje van een schokabsorberend materiaal (zoals siliconen of rubber) dat de kwetsbare hoeken van je telefoon bedekt. Plastic hoesjes worden afgeraden, die beschermen de telefoon niet effectief genoeg. Daarnaast hangt het materiaal van het hoesje ook af van waar je de telefoon voor gebruikt. Werk je bijvoorbeeld in de bouw of in een fabriek dan wordt een dikker hoesje aangeraden die je telefoon beschermd. 

Houd rekening met je behoeften

Kijk niet alleen naar het materiaal, maar ook naar je eigen behoeften wat betreft het telefoonhoesje. Ben je vaak onderweg en heb je je handen vrij nodig? Kijk dan naar een hoesje met een koord die je om je schouders kan doen, zodat je je telefoon als een tas kan dragen. Werk je in de keuken of veel met water? Ga dan op zoek naar een waterdicht hoesje, zodat je toch je telefoon kan gebruiken wanneer nodig en je werk er niet onder lijd. Ben je een echte sporter en ben je juist op zoek naar een hoesje wanneer je gaat hardlopen? Koop dan een hoes tasje die je om je arm doet, zodat je ongestoord kan hardlopen, maar wel met je favoriete muziek mee. 

De kleur

Je hebt allerlei verschillende soorten hoesjes, van simpele kleuren tot aan hele designs op het hoesje. Je kan ook meerdere hoesjes in huis hebben, zodat je voor elk geschikt moment er een zou hebben. Heb je met je vrienden afgesproken dan kan ik mij voorstellen dat het je niet helemaal uitmaakt met wat voor hoesje je loopt. Daarnaast als je naar kantoor moet wil je wel serieus genomen worden, maar ook een niet al te druk hoesje. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button