Overig

Hoe gebruik je een VPN verbinding?

Story Highlights
  • Download een VPN-app
  • Geschikte VPN voor elk systeem
  • Veilig en anoniem online werken

Veel mensen zijn ondertussen wel overtuigd van het gebruik van een VPN en kennen de gevaren van online werken. Maar hoe gebruik je dan een VPN-verbinding precies? Wij van Slimme Boefjes werken er dagelijks mee en vertellen je het graag. Omdat je ook online nooit veilig genoeg kunt zijn. Niet voor niets beschikt de beste VPN over een functie die zelfs als de VPN verbinding even wegvalt borg staat voor je veiligheid: de Kill Switch functie.

Een veilige tunnel

Je kunt een VPN wel beschouwen als een tunnel, een veilige tunnel tussen twee of meer apparaten. Met een VPN is het voor derden niet langer mogelijk om je ongewild te bespieden, om data te onderscheppen of om censuur toe te passen. Zaak dus snel een VPN te gaan gebruiken. Wil je een VPN gebruiken dan download je in eerste instantie een VPN-app. Je kiest een abonnementsvorm van een van de vele aanbieders en download de app op je computer of andere mobiele apparatuur. Vervolgens stel je de beste VPN dienst in, iets dat bij vrijwel elke aanbieder eenvoudig is. Daarna zoek je verbinding met een VPN server, kies je voor een van de locaties en vervolgens heb je de zekerheid dat je anoniem en veilig internet. Meer is het dus niet. Kind kan in dit geval echt de was doen.

Veilig online

Er is een VPN voor elk apparaat, ongeacht of het draait op Windows, Mac, iOS, Android en Linux.  Het gebruik van VPN is essentieel als je de zekerheid wilt hebben om online volledig veilig en anoniem online te kunnen werken. Een toenemende groep mensen maakt er gebruik van, en dat zowel thuis als zakelijk. Professionals willen tegenwoordig op elke locatie kunnen werken, maar beseffen terdege dat ze kwetsbaar zijn als ze gebruik maken van de openbare wifi netwerken. Hackers weten dan namelijk wel raad met de onversleutelde data en persoonlijke gegevens. Niet zelden proberen hackers op die manier identiteitsdiefstal te plegen, iets dat je dus met een VPN kunt voorkomen.

Series en films

Ook als jij je favoriete series en films wilt streamen is een VPN een geschenk uit de hemel. Dat geldt ook als je op vakantie gaat. Dan namelijk kun je vanaf je vakantieadres gewoon naar de Nederlandse televisie kijken om zo op de hoogte te blijven van het laatste nieuws in eigen land. Hecht jij aan privacy en anonimiteit, dan kun je simpelweg niet zonder een VPN. Doe je dat niet, dan worden door zo goed als alle providers logs bijgehouden en wordt de zoekgeschiedenis vastgelegd. Die informatie wordt door providers vaak weer verkocht aan derden. Om dit te voorkomen gebruik jij ook een VPN. Dan krijg je met dit soort zaken niet te maken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button