Kinderen

Wikkel je kind warm in met een badjas of badcape

Er wordt gezegd dat je helemaal verandert wanneer je papa of mama wordt. Je wordt verantwoordelijker en alles in je leven staat in functie van je nieuwe spruit. Op elk vlak heb je het beste voor met je kind en wil je ervoor zorgen dat het zeker niets te kort komt. Ook wanneer je je baby een badje geeft, wil je natuurlijk dat het zo snel mogelijk warm wordt ingewikkeld. Dit is mogelijk met een badjas of badcape.

Ga voor een badjas kind met naam

Wanneer je kind te groot wordt voor een badcape, kan je overschakelen naar een badjas kind. Om het helemaal persoonlijk te maken, kan je op de badjas ook de naam van je kleine spruit laten drukken. Je hebt keuze uit verschillende modellen en kleuren en je hebt ook de mogelijkheid om voor een poncho te kiezen. Het verschil tussen een poncho en een badjas is dat je een poncho over het hoofd moet aandoen. Een badjas doe je logischerwijs aan zoals een jas. Bij het bedrukken van de naam, kan je kiezen om enkel de voorkant te borduren of ook de achterkant. 

Kies voor een badcape voor je pasgeborene

Een badjas is natuurlijk minder praktisch wanneer je baby’tje nog maar net geboren is. In dit geval kan je kiezen voor een badcape. Een badcape is meestal gemaakt van katoen waardoor het een groot absorptievermogen heeft. Hierdoor wordt het kinderspel om je baby’tje snel af te drogen. 

Het gebruik van een badcape is niet moeilijk. Het is eigenlijk een soort van deken waarin je je baby kan inwikkelen zodat hij of zij geen koud krijgt en snel opdroogt. Je kan het met andere woorden dus ook als handdoek gebruiken. De handdoeken die je zelf als volwassene gebruikt, zijn namelijk veel te ruw voor een baby. 

Wanneer je de badcape wil gebruiken, kan je het beste plaats voorzien om de cape helemaal open te leggen. Dit is de eenvoudigste manier om je baby goed in te wikkelen. Een eerste stap is om het hoofdje ter hoogte van de kap te leggen, zodat ook dat warm blijft. Een volgende stap is de zijkanten en de onderkant over elkaar te wikkelen zodat er geen koude lucht meer door komt. 

Net zoals bij een badjas, kan je er ook voor kiezen om de naam van je baby te laten borduren op de badcape. Dit wordt dan meestal ter hoogte van de kap gedaan. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button