Wonen

De voordelen van een inloopdouche

Story Highlights
  • Gelijkvloers, zonder drempel
  • Prima schoon te houden
  • Maak zelf een inloopdouche

Er zijn verschillende soorten douches, van een douchecabine, een normale douche met een douchegordijn of een inloopdouche. Het woord zegt het al een inloopdouche is een douche waar je in kan lopen zonder een obstakel, er is dus geen drempel en alles is gelijkvloers. 

Welke voordelen heeft een inloopdouche

Het grootste voordeel van een inloopdouche is dat je zo naar binnen kan stoppen, zonder over een drempel te stappen of een deur open te moeten doen. Het geeft een veilig gevoel dat je zo de douche in kan stappen, zonder dat je ergens over kan struikelen. Daarnaast is het ook een groot voordeel dat de inloopdouche geen randen en hoeken heeft en hierdoor is het goed schoon te houden. Tevens kan je zelf kiezen hoe groot je wil dat de inloopdouche is, omdat je niet vastzit aan standaard afmetingen van bijvoorbeeld een douchecabine. Doordat je helemaal vrij bent in het inrichten van de inloopdouche kan je het helemaal naar wens maken. Met een inloopdouche heb je alleen een tussenwand en verder niks wat afleid, hierdoor straalt de badkamer rust uit en ziet er vaak ook groter uit dan die daadwerkelijk is. 

Hoe maak je een inloopdouche

Een inloopdouche straalt luxe uit net alsof je in een hotelkamer zit, maar dan onder je eigen dak. Je kan een inloopdouche op verschillende manieren maken, maar gebeurd altijd door middel van een afscheidingswand. Dit kan door een stenen betegelde wand of een glazen douchewand. Een betegelde wand kan de ruimte ook kleiner maken ondanks dat het een open inloopdouche is, ben je echt op zoek naar een soort douche die voor ruimte zorgt in je badkamer, ga dan voor een glazen douchewand. Een glazen douchewand zorgt ervoor dat je badkamer ruimer lijkt doordat je er doorheen kan kijken. 

Wat is de maat van een inloopdouche

De maat van je inloopdouche kan je zelf bepalen, dit is afhankelijk van de rest van de badkamer. Hoe je badkamer is ingedeeld en hoe groot je badkamer is. De meest voorkomende maat voor een inloopdouche is ongeveer een lengte van 110 cm en een breedte van rond de 1 meter. Een groot voordeel van een grote inloopdouche is dat hoe breder en groter die is, hoe minder water er in de rest van de badkamer terecht komt, omdat je achterin doucht. Een inloopdouche is de laatste jaren in Nederland qua populariteit enorm gestegen, juist omdat Nederland geen grote badkamers heeft, maar door een glazen douchewand bij de inloopdouche je wel het effect van een grote badkamer kan creëren. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button