Bespaartips

Gas besparen

Het besparen op gas is tegenwoordig belangrijker dan het ooit was. Niet alleen door de politieke situaties in de wereld, maar ook zeker voor het milieu is het belangrijk om zo min mogelijk gas te verbruiken. Gas besparen is om deze reden een belangrijk onderwerp. Maar wat kun je zelf doen om je gasverbruik te verminderen? Hieronder vind je verschillende tips om je gasverbruik te verlagen en te besparen op gas. 

Tips om kosten te besparen op je gasverbruik

Gas wordt in Nederland enorm veel gebruikt. Ongeveer 90% van de huizen in Nederland gebruikt gas voor het verwarmen van de woning en het koken. In het klimaatakkoord van de regering staat dat er in 2030 1,5 miljoen huizen compleet van het gas af moeten zijn. Het is dus erg belangrijk dat er snel gehandeld wordt. Gas besparen is daarnaast ook erg goed voor je portemonnee. Je krijgt er een lagere energierekening van, waardoor je ook minder hoeft gaan te betalen. Om gas te besparen, is het belangrijk dat je er bewust mee omgaat. Zo is het aan te raden om zo kort mogelijk te douchen en de kraan niet te warm laten lopen bij het afwassen. Daarnaast zijn er nog enkele aspecten meer die je aan kunt pakken. Deze vertellen we je graag.

Gas besparen met je vloerverwarming

Een manier om veel gas te besparen, is het aanleggen van vloerverwarming in je woning. Vloerverwarming is een zeer goede manier om te besparen op gas. Deze verwarmingsmethode heeft namelijk een zeer hoge effectiviteit, omdat het door het hele huis evenredig verspreid wordt. Daarnaast komt vloerverwarming ook van onderuit. De warme lucht stijgt op, waardoor het hele huis gemakkelijk verwarmd wordt. Wil jij snel en veel gas besparen? Overweeg dan zeker het aanleggen van vloerverwarming!

Gas besparen door je CV

Een andere manier om gas te besparen in je woning, is door het aanpakken van de CV ketel. Deze verbruikt namelijk de meeste energie in je woning. Je kunt de CV ketel een handje helpen door het huis te isoleren. Wanneer je namelijk het huis isoleert, kan de warmte veel minder makkelijk weg. Hierdoor bespaar je direct veel energie en energiekosten. Kies er bijvoorbeeld voor om de ramen te laten vervangen. Als je nog enkel glas hebt, is dit erg gemakkelijk te verbeteren door het plaatsen van HR+ glas. Daarnaast kun je ook gaten en kieren opvullen en tochtstrips opplakken. Deze toevoegingen aan het huis zorgen voor een goede isolatie, waardoor ook je CV ketel minder zal hoeven uitstoten

Ook zonnepanelen kunnen gas besparen

Wil je meer stroom zelf opwekken? Dan is het plaatsen van zonnepanelen een zeer goede investering. Hierdoor maak je namelijk de stroom voor je eigen woning vele malen goedkoper. De stroom kun je erg gemakkelijk zelf gebruiken, waardoor direct gas bespaart met zonnepanelen. Daarnaast kan je de woning op den duur helemaal van het gas af laten gaan, zolang je maar genoeg investeert in groene stroom. Zo is het niet alleen goed voor het milieu, maar bespaar je ook enorm op je eigen energierekening! Wil jij gas besparen met zonnepanelen? Dat kan zeker!

Bespaar gas terwijl je kook!

Gas besparen met koken lijkt wellicht gek, maar dat is het zeker niet. Je kunt een besparing van gas krijgen met inductie koken. Hiermee gebruik je geen gas om te koken, maar elektriciteit. Deze zijn veel effectiever, waardoor ook de besparing erg hoog is. Gas besparen met koken is om deze reden een zeer goede manier om je gasverbruik te minderen. Weet jij trouwens al hoe je stroom gaat besparen?

Gerelateerde artikelen

Back to top button