Mode

4 voordelen waarom we nog steeds klompen dragen

Story Highlights
  • Klompen schiet je gemakkelijk aan
  • De isolerende werking van klompen
  • Klompen zijn praktisch en functioneel

Al eeuwen wordt hij gedragen; “de typisch Hollandse klomp!” Tot op heden zijn deze functionele  houten veiligheidsschoenen nog steeds razend populair. Als men aan typische Nederlandse  producten denkt staan klompen zeker tussen het rijtje molens, kaas, tulpen, fietsen en dus klompen!  Maar waarom dragen we nog steeds klompen en wat is eigenlijk de functionaliteit van deze houten  schoenen? In deze blog lees je 4 voordelen waarom we in Nederland nog steeds klompen dragen en  waarom ze hun functionaliteit nooit verliezen! 

#1 Houten klompen zijn praktisch en functioneel 

De eerste reden waarom men klompen draagt is de perfecte functionaliteit van de houten schoen.  Klompen zijn namelijk volledig waterdicht, wat perfect is voor het Nederlandse klimaat. Niet gek ook  dat voornamelijk boeren en tuinders deze houten schoen dragen. Door natte velden lopen met  klompen is geen enkel probleem. Je voeten blijven altijd lekker droog. Snel buiten nog even een  klusje doen? Klompen zijn uitstekende schoenen om snel in te stappen, zet ze voor de deur en je  kunt meteen naar buiten.  

#2 Uitstekende isolatie tijdens de winter 

Hout biedt de perfecte isolatie tijdens koude winterdagen. De klompen geleiden goed zodat ze  lekker warm aanvoelen. In de zomerdagen werkt het isolerende effect juist op tegenovergestelde  wijze. Het houdt je voeten juist koel door de koelte van het hout in tegenstelling tot reguliere  sneakers of schoenen. Tegenwoordig zijn er klompen in allerlei soorten en maten: damesklompen,  herenklompen maar ook kinderklompen. En deze in de meest opvallende designs! 

#3 Klompen zijn officiële veiligheidsschoenen  

Klompen zijn officieel erkend als legale veiligheidsschoenen. Geen wonder dat veel boeren ze naast  het feit dat ze zo praktisch zijn, ook gebruiken ter veiligheid. Voornamelijk voor het werk met grote  dieren, waarbij het fijn is dat je beschermd bent als ze plotseling op je voeten staan. Sterker nog;  klompen kunnen een druk van maar liefst 300 kilogram weerstaan! Ze zijn officieel bekroond met  een ‘Eu CE-markering.’ Dit maakt klompen dus legale veiligheidsschoenen om te dragen tijdens dit  soort klussen. Niet alleen boeren gebruiken klompen, ook zijn ze populair onder bijvoorbeeld  fabrieksmedewerkers. Ten slotte beschermen klompen je voeten beter tegen scherpe voorwerpen, zoals spijkers of glas. Met een normale schoen is de kans groter dat deze door de zool heen prikken. 

#4 Gemakkelijk aan te trekken 

Naar mening van veel Nederlanders hebben klompen qua ‘mode-imago’ een negatieve naam. Niks is  minder waar! Klompen zijn er tegenwoordig in de leukste designs, patronen en kleuren. Werk je als  vrouw zijnde vaak in de tuin? Tuinklompen voor dames zijn makkelijk in gebruik en eveneens ook  nog eens trendy!  

Gerelateerde artikelen

Back to top button