Interieur

Wat moet je als wijnliefhebber in huis hebben?

Ben jij een echte wijnliefhebber? Dan wil je natuurlijk goed voorbereid zijn om een goede fles wijn te kunnen drinken. Hiervoor zijn er verschillende accessoires in het leven geroepen. Een van deze accessoires is een wijnkast. Je wilt de wijnen die je serveert goed kunnen bewaren. Daarnaast moeten ze op de perfecte temperatuur zijn op het moment dat je ze uit serveert. Door deze in een wijn koelkast te bewaren, weet je zeker dat ze op de juiste temperatuur zijn als je ze gaat serveren. In dit artikel vertellen we je graag meer over wat je in huis moet hebben als wijnliefhebber.

Een goede wijnkast in huis halen

Een echte wijnliefhebber heeft veel aan een goede wijnkast. De wijnkast zorgt ervoor dat de wijn altijd op de juiste temperatuur is om uit te schenken. Het komt bijvoorbeeld voor dat je onverwachts bezoek krijgt. In dit geval komt de wijnkast goed van pas. De wijn ligt klaar om ingeschonken te worden! Ook als je flessen wijn hebt die langer bewaard moeten worden, kun je deze in een wijnklimaatkast bewaren. Je wijn kan dan goed rijpen en gedronken worden wanneer hij helemaal goed op smaak is.

Welke accessoires heb je nodig voor witte wijn?

Op het moment dat je kiest om witte wijn te drinken, zijn er verschillende accessoires erg handig. Allereerst kun je kiezen voor een handige kurkentrekker. Een erg handige kurkentrekker is een elektrische variant. Bij deze variant hoef je namelijk alleen maar op een knopje te drukken om de trekker in de kurk te laten draaien. Vervolgens kun je op een andere knop drukken om de kurk eruit te halen. Op deze manier hoef je niet zelf aan de fles te gaan trekken. Daarnaast kan een handige schenkdop natuurlijk ook niet ontbreken. Dit zorgt ervoor dat je de lekkere wijn niet gaat knoeien, waardoor je er nog meer van kunt genieten. Uiteraard kun je deze accessoires ook voor rode wijn gebruiken.

Ook accessoires voor rode wijn aanschaffen

Voor rode wijn heb je andere accessoires dan voor witte wijn. Als je voor een oude rode wijn gaat, is het belangrijk dat je deze even laat staan. Zo kan het troebele uit de wijn naar beneden trekken. De wijn schenk je hiervoor over in een karaf. Je laat deze karaf vervolgens enkele uren rusten. Op deze manier kan al het viezigheid in de wijn naar de bodem zakken. Als je dan de wijn in gaat schenken, zorgt de karaf ervoor dat je enkel de lekkere wijn in het glas schenkt. Al het troebele blijft op de bodem van de karaf liggen. Hier heb je dan dus helemaal geen last meer van!

Gerelateerde artikelen

Back to top button