Wonen

Wat is de terugverdientijd van zonnepanelen?

De aankoop van zonnepanelen gaat gepaard met een groot bedrag. Daarom is het verstandig om van te voren op de hoogte te zijn van de kosten die komen kijken bij het aanschaffen en vervolgens onderhouden van zonnepanelen. Zonnepanelen kosten zijn per type paneel verschillend en afhankelijk van een aantal variabelen. Naast de kosten is het tevens mogelijk om geld te besparen door zonnepanelen aan te schaffen. Daarom is het kopen van zonnepanelen tevens een investering waarbij geldt dat je het uitgegeven bedrag weer terug kan verdienen. Door energie op te wekken bespaar je immers op je energierekening. 

De opbrengst van de zonnepanelen

Het is mogelijk om de opbrengst van de zonnepanelen te berekenen aan de hand van jouw persoonlijke situatie. Denk hierbij aan de soort zonnepanelen die geplaatst zijn op het dak en uit hoeveel vierkante meter jouw dak bestaat. Het is mogelijk om flink te besparen op jouw energierekening door te kiezen voor zonnepanelen. Daarnaast is de opbrengst van de zonnepanelen tevens gerelateerd aan een duurzame leefomgeving. Door de zonnepanelen is het mogelijk om minder uitstoot van Co2 te generen en hiermee bij te dragen aan een schonere leefomgeving. 

Opbrengst van zonnepanelen in energie

De opbrengst van zonnepanelen wordt voornamelijk gemeten in energie. Denk hierbij aan de hoeveelheid energie in kilowattuur. Het gemiddelde stroomverbruik dat per huishouden in Nederland wordt gebruikt is ongeveer 3500 kilowattuur. Indien je geïnteresseerd bent in het plaatsen van zonnepanelen dan is het verstandig om te kiezen voor een bedrijf gespecialiseerd in zonnepanelen . Zodoende zorg je ervoor dat de zonnepanelen op een goede en professionele manier geplaatst worden. De hoeveelheid energie die je met zonnepanelen kan opwekken is tevens afhankelijk van de zonnepaneel dat je kiest. 

Winst boeken met de zonnepanelen

Het is mogelijk om winst te boeken met de zonnepanelen, dit is echter wel afhankelijk van de terugverdientijd. Met de terugverdientijd wordt de periode bedoeld die voorbij gaat voordat je de kosten van de zonnepanelen hebt terugverdiend. Na een periode van zeven jaar is deze tijd meestal voorbij en is het mogelijk om winst te boeken op de zonnepanelen. Het rendement van de zonnepanelen is wederom verschillend en afhankelijk van de soort zonnepaneel. Indien de zonnepanelen in de tuin liggen en niet op het dak dan is de kans op winst verder een stuk groter. Dit geldt tevens voor het plaatsen van zonnepanelen op een locatie waar er geen sprake is van schaduw.

Gerelateerde artikelen

Back to top button