Mode

Sieraden kopen: welke keuzes zijn belangrijk?

Het kiezen van sieraden die bij jou passen, is erg persoonlijk. Iedereen vindt immers weer iets anders fraai! Wel zijn er zeker bepaalde afwegingen om rekening mee te houden, die in algemene zin gelden. Benieuwd waar je aan kunt denken? Lees dan snel verder.

Goud of zilver

De belangrijkste keuze om te maken: wil je sieraden in zilver of goud dragen? Zilver wordt meestal als subtiel gezien. Het is een kleur die perfect te combineren is met eigenlijk alle andere kleuren. Wil je je sieraden echter meer laten opvallen, dan kun je beter voor goud gaan. Dit trekt namelijk direct de aandacht. Gouden kettingen zijn een beeldige optie om te dragen. Je kunt de styling zo speciaal maken als jij wilt. Kies een dun sieraad voor subtiliteit, maar juist een breed sieraad voor een bijzondere look. Ook een hanger aan je ketting laat het sieraad meer opvallen.

Nieuw of vintage

Vaak kiezen we ervoor om nieuwe sieraden te kopen. Vergeet echter niet dat er ook een grote markt is voor vintage sieraden! Deze sieraden kennen al gauw een uniek karakter. Neem nu een zegelring: absoluut een karakteristieke keuze. Je doet een duurzame aankoop met een vintage sieraad. Daarnaast is het bijzonder om erbij stil te staan dat het sieraad al eerder is gedragen. Jij kunt die traditie voortzetten!

Luxe of goedkoop

Denk ook na of je een luxe of een goedkoper sieraad wilt kopen. We kunnen je aanraden: doe het liever één keer goed, dan dat je meermaals een sieraad haalt waar je eigenlijk niet zo blij mee bent. Hoe luxer het sieraad is, hoe langer je er meestal ook nog eens mee doet. Je kunt het met extra veel trots dragen en er echt gelukkig mee zijn. Het is de investering waard.

Opvallend of subtiel

We noemden het hierboven al kort: sieraden zijn er zowel in een opvallende als een subtiele look te vinden. Je kunt jouw favoriete look kiezen, of juist afwisselen tussen verschillende aangelegenheden. Draag naar je werk bijvoorbeeld een subtiele armband of een minimalistische ring zonder poespas, maar pak op een feestje juist uit met flinke oorhangers of een grote ketting. Draag je het liefst meerdere sieraden tegelijkertijd? Dan is het een optie om het ene sieraad op te laten vallen, en de andere sieraden wat meer op de achtergrond te laten shinen.

Type sieraad

Tot slot duiken we nog wat dieper in het type sieraad dat je kiest. Ook hier zijn er veel opties. Waar de een het liefst een ketting draagt, gaat de ander juist voor een armband. Bedenk welk lichaamsdeel jij wilt aanwijzen voor het dragen van een sieraad. Je kunt uiteraard ook denken aan ringen en oorbellen. Combineren mag! Veel sieraden staan goed bij elkaar, zeker als je ze in eenzelfde kleur of look kiest. Laat bijvoorbeeld dezelfde steen terugkomen. Dat werkt altijd!

Gerelateerde artikelen

Back to top button