Interieur

Waar moet je op letten wanneer je een nieuw vloerkleed wil kopen?

Story Highlights
  • Vloerkleed heeft groot effect op interieur
  • Rustig interieur? Kies voor een printje
  • Hoogpolig of meer nonchalant?

Vind jij het ook zo leuk om af en toe je interieur te veranderen? Een nieuwe look in je huis kan voor een fijn gevoel zorgen; iets nieuws doet de mens vaak goed! Je kunt dit natuurlijk groots aanpakken, door een muur te verplaatsen in je huis, door een nieuwe keuken te plaatsen of je badkamer aan te pakken. Dit zijn vrij dure zaken. Wil je wat goedkoper te werk gaan, dan kun je ook prima wat kleinere zaken in je huis veranderen. Wist je dat kleine veranderingen in je huis juist ook voor grote effecten kunnen zorgen? Een voorbeeld is het aanschaffen van nieuwe accessoires in je huis, zoals kussens, kaarsen of een nieuw vloerkleed. Benieuwd waar je op kunt letten wanneer je een nieuw vloerkleed koopt? Lees dan gauw verder!

De kleur van een vloerkleed

Er zijn ontzettend veel verschillende vloerkleden te koop: hele neutrale die uit 1 kleur bestaan, of juist vloerkleden met meerdere kleuren en verschillende printjes. Vind je het lastig om te bepalen wat voor vloerkleed goed staat in jouw huis? Wanneer je een rustige kamer hebt, is het aan te raden om juist een kleed aan te schaffen met een printje of een felle kleur. Op die manier kun je een kamer namelijk helemaal tot leven te laten komen.

Soort vloerkleed

Ook wat betreft de structuur van een vloerkleed zijn er diverse opties. Wanneer je kiest voor een hoogpolig vloerkleed, ga je voor een nonchalante uitstraling. Dat kan heel mooi staan in een strak interieur. Als je liever een net en strak geheel wil hebben in je huis, kun je juist kiezen voor een laagpolig vloerkleed.

Plaats van een vloerkleed

Veel mensen plaatsen een vloerkleed in de zithoek van hun huis, bij de bank en voor de tv. Dat staat natuurlijk heel knus, maar wist je dat je ook op andere plekken van je huis een vloerkleed kunt plaatsen? Zo staat het heel gezellig als je een vloerkleed plaatst bij het voeteneinde van je bed. Je slaapkamer krijgt hier een hele warme uitstraling door. Ook onder de eettafel is het steeds populairder om een vloerkleed te plaatsen. Wel is het dan belangrijk ervoor te zorgen dat alle poten van de stoelen op het kleed passen, ook wanneer deze niet aangeschoven zijn.

Vloerkleed op de muur

Ja, je leest het goed; een vloerkleed op de muur! Veel mensen vinden het lastig wat ze op hun wand kunnen plaatsen en weten niet goed of en wat voor schilderij ze bijvoorbeeld willen. Tegenwoordig zie je steeds vaker dat mensen hun vloerkleed op hun muur hangen! Dat geeft een hele unieke uitstraling. Veel vloerkleden zijn tegenwoordig ook zo mooi, dat ze net een kunstwerk lijken!

Gerelateerde artikelen

Back to top button