BespaartipsBudgetfoodTuin

Verse groente en fruit uit een kweektent

Je wilt zelf groenten en fruit gaan kweken maar je hebt hierbuiten niet de juiste omstandigheden. Die omstandigheden die zijn wel na te bootsen door te gaan kweken in een kweektent. Heb jij er wel eens aan gedacht om die ervoor te gebruiken?

Wat doet een kweektent?

In een kweektent kun je ervoor zorgen dat er de juiste temperatuur en luchtvochtigheid is te maken voor het gewas wat in de kweektent staat. Op die manier maak je voor de plant de meest ideale omstandigheden na zodat de plant er goed kan groeien.

Kweektenten zijn er in diverse afmetingen. Zo is er voor elke ruimte wel een kweektent te vinden. Zeker wanneer je een grote tuin hebt en je wilt echt zelfvoorzienend zijn wat groente en fruit betreft is een kweektent geen slechte optie. Je hebt zelfs uitvoeringen die wel 3 meter lang en breed zijn.

Kweken met LED verlichting

Wanneer je gaat kweken in een kweektent dan kan je er ook voor kiezen om te Kweken met LED verlichting. Deze verlichting brengt net nog iets meer mee dan alleen maar de tent op zich. De voordelen van kweken met LED verlichting zijn onder andere dat je minder energieverbruik hebt en dat LED verlichting een langere levensduur heeft dan andere verlichting. LED verlichting wordt ook niet warm en zijn brandveilig.

Het kweken met behulp van een LED lamp is heel erg efficiënt. LED is de beste kunstmatige lichtbron die je je maar kunt wensen.

Wat heb je nodig om te gaan kweken?

Om te gaan kweken heb je eigenlijk niet heel veel nodig. Een stukje land en de zaden en je komt al aardig ver. Wanneer je het dus serieuzer aan wilt pakken en je gaat kweken in een kweektent omdat je zo de meest ideale situatie kunt nabootsen wat betreft de omstandigheden die een plant of gewas nodig heeft, kan je overwegen om een kweektent aan te schaffen. Ook is het verstandig om de juiste voeding voor je planten aan te schaffen zodat je er echt het beste uit kunt halen. Kweken is echt heel erg leuk om te doen. Je ziet al snel resultaat en uiteindelijk heb je het op je eigen bord liggen omdat je natuurlijk de allerlekkerste groenten en fruitsoorten zelf kweekt en dat proef je!

Ook leuk voor kinderen

Het kweken van groenten, fruit en kruiden is ook erg leuk voor kinderen om te doen. Ze zien dan wat een zaadje doet en hoe groot het kan worden. De meeste kinderen vinden het ook erg bijzonder om te zien dat eruit zo een klein dingetje toch iets heel groots voort kan komen. Wanneer start jij met het opzetten van je kweektent?

Gerelateerde artikelen

Back to top button