Overig

Voor welke gelegenheid is rode wijn perfect?

Story Highlights
  • Kies je een biologische wijn, huiswijn of speciale wijn
  • Heerlijk, de combinatie van wijn en eten
  • Probeer eens biologische rode wijn

De kleur van de rode wijn is afkomstig door de kleurstof van de druivenschil, hoe donker of hoe licht de wijn kleur is dat is afhankelijk van de rijptijd. Daarentegen bevatten witte druiven geen kleurstoffen waardoor de sap afkomstig van witte druiven blank blijft. Dit is echter niet het enige verschil, rode wijnen smaken het best op kamertemperatuur, terwijl witte wijn juist een betere smaak heeft als die koud wordt bewaard. Er zijn zoveel verschillende soorten wijn van huiswijnen, biologische wijn, maar ook speciale wijn. Hoe kies je nou de juiste wijn voor iedere gelegenheid?

De combi van wijn en eten

De droog witte wijn, maar ook de half zoete worden vooral geserveerd bij vis, kaas of bij een lekkere salade. Terwijl de zoete witte wijn vaak worden gedronken als dessert wijn wel of niet in combinatie met een dessert. Doordat de witte wijnen koel worden bewaard is het de perfecte wijn om in de zomer op een terrasje te drinken. Daarentegen worden rode wijnen juist geserveerd bij gerechten met vlees of gebruikt om een gerecht smaakvoller te maken. Doordat de rode wijn perfect te drinken is op kamertemperatuur is het een soort wijn die je snel kan halen en vrijwel direct kan drinken, je hoeft immers niet te wachten tot die voldoende gekoelt is. 

Biologische rode wijn

Steeds vaker zien we biologische producten in de supermarkt, zo is ook de biologische rode wijn niet meer weg te denken. Maar wat is nou het verschil tussen een biologische en een normale rode wijn? De Spaanse wijngaarden waarvan de wijn van Neleman wordt gemaakt bevindt zich in Valencia. Neleman staat er om bekend dat alle wijnen altijd zowel vegan als biologische worden geproduceerd. Er wordt in de wijngaard namelijk helemaal geen gebruik gemaakt van pesticiden. Dit is een chemisch bestrijdingsmiddel, in Valencia wordt er juist gekeken naar natuurlijke oplossingen, zoals bloemen zaaien zodat er wespen en bijen op afkomen. De larven die hieruit voortkomen die eten de insecten die de druiven beschadigen op. 

De lokale druiven held

Een van de grootste lokalen druiven held is bobal, dit is een druif met een dikke schil. De schil beschermt de druif tegen de felle zon in Valencia. Het klimaat in Valencia is ideaal voor de wijngaarden, door de warmte en vele zon blijven de druiven groeien en door de droogte maakt schimmel er geen enkele kans. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button