FinanciënKinderen

Hoe kun je een kinderrekening openen?

Al vroeg in het leven van je kind wil je er zeker van zijn dat er op financieel vlak iets wordt opgebouwd. Een kinderrekening openen is daarom een goed idee. Hier kun je zelf al geld op zetten, waarna je kind vanaf een specifieke leeftijd hier gebruik van kan maken. Als je kind zelf hiervan gebruik gaat maken, komt er ook een mate van financiële verantwoordelijkheid om de hoek kijken. Jong geleerd is oud gedaan, ook als het hierom gaat. Daarom is een eigen bankrekening voor je kind een aanrader. Maar hoe pak je een kinderrekening openen aan? We vertellen je er in deze blog alles over.

Wat houdt een kinderrekening in?

Iedereen van ons heeft wel een bankrekening. Wellicht heb je er ook een spaarrekening bij of een zakelijke rekening. Ook voor kinderen zijn er rekeningen op maat. Deze rekeningen kunnen geopend worden bij diverse banken, waaronder de grotere banken van ons land. Het handige aan een kinderrekening is dat er een bankrekening geopend wordt die voor het kind bedoeld is, maar waarbij de ouders alsnog de touwtjes in handen houden. Zo kan op een gecontroleerde manier het kind financiële verantwoordelijkheid bij gebracht worden. Ouders of verzorgers kunnen blijven mee kijken om te zien hoe goed dit gaat. 

Wat zijn de mogelijkheden van een rekening voor je kind?

Een kinderrekening verschilt in wezen niet zo gek veel van een normale betaalrekening voor volwassen personen. Zo gaat deze rekening gepaard met een eigen betaalpas, die door het kind gebruikt kan worden. Hiermee kunnen betalingen worden uitgevoerd. Vaak gelden hierbij wel limieten, zodat je kind niet ineens duizenden euro’s tegelijk kan spenderen. Zo zijn er banken die een limiet van 250 euro hanteren. Ouders kunnen een oogje in het zeil blijven houden, om zo het kind gaandeweg financiële verantwoordelijkheid bij te brengen. Dit kan makkelijker gemaakt worden door bijvoorbeeld de kinderrekeningen toe te voegen aan internetbankieren en mobiel bankieren. Een kinderrekening bij dezelfde bank als de normale rekening is hierbij wel vereist.

Hoe vind ik de beste kinderrekening voor mijn kind?

Het openen van een kinderrekening is tegenwoordig eenvoudiger dan ooit. Het scheelt een slok op een borrel dat je tegenwoordig via het internet aanbieders online kunt vergelijken. Hierbij kijk je niet alleen naar de laagste kosten, maar ook bijvoorbeeld naar de meest aantrekkelijke rente en de mogelijkheid om te sparen. Kinderrekeningen kunnen geopend worden bij de grootste banken van dit moment, waaronder SNS, ANS, ABN Amro en ING. Via hun websites kan de kinderrekening geopend worden. Zo simpel is het. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button