TuinWonen

Vind de juiste schroeven gemakkelijk online

Tijdens het klussen kan het altijd wel eens gebeuren dat je bepaalde schroeven nodig hebt om iets in huis op te hangen. Wanneer er geen doe-het-zelfzaak in je buurt is of wanneer zij geen voorraad meer hebben, kan je tegenwoordig heel eenvoudig online schroeven bestellen. Je hebt enkel de juiste afmetingen en dikte nodig en je hebt ze in een, twee, drie besteld!

Welke schroeven zijn er?

Online schroeven bestellen houdt in dat je weet waar je naar op zoek bent. Er is namelijk een overvloed aan informatie op het internet waardoor basiskennis van schroeven wel aangewezen is. In eerste instantie heb je schroeven in verschillende soorten materialen. Zo heb je onder meer houtschroeven, metaalschroeven en MDF schroeven. 

Zoals de naam het al zegt, worden houtschroeven voornamelijk gebruikt om onderdelen van hout aan elkaar te bevestigen. Denk maar aan fotokaders met een houten omlijsting. De zoektocht naar houtschroeven kan moeizamer verlopen aangezien ze vandaag de dag niet veel meer gebruikt worden. Dit komt omdat deze schroeven niet machinaal verwerkt kunnen worden. MDF schroeven worden logischerwijs voornamelijk gebruikt om MDF-materiaal aan elkaar te bevestigen. 

Bij metaalschroeven wordt er aangeraden om het metaal waarin de schroef komt, wat voor te boren. Belangrijk is wel dat dit gebeurt met een kleinere diameter dan de schroef zelf. Anders heeft de schroef geen grip meer.

Welke informatie is belangrijk bij aankopen van schroeven?

Zoals hierboven al werd vermeld, is een basiskennis van schroeven mooi meegenomen wanneer je online schroeven wil bestellen. De maat van schroeven worden altijd weergegeven met de dikte en de lengte van de steel in millimeters. De kop is in de meeste gevallen ook twee keer zo breed als de steel. Een voorbeeld is een schroef van 2,4 x 16. In dit geval is de steeldikte 2,4 millimeter, de kopdikte 4,8 millimeter en de lengte van de schroef 16 millimeter. 

Bovendien bestaan er ook verschillende mogelijkheden wat de kop betreft. Sommige schroeven moet je met een kruisschroevendraaier indraaien. Daarnaast heb je ook schroeven die een platte schroevendraaier vereisen. Sommige kleine schroeven kan je ook met een inbussleutel vastdraaien. Dit komt meestal voor wanneer je bijvoorbeeld een klein tafeltje hebt besteld. De inbussleutel zit dan mee in het pakket inbegrepen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button