Interieur

DIY: Deze interieur items kun je zelf een make-over geven

Ben je uitgekeken op bepaalde items in je interieur en overweeg je om deze te vervangen? Wacht nog heel even! Er zijn namelijk nog leuke en duurzame mogelijkheden, die je misschien niet hebt overwogen. Ben je een beetje handig en steek je graag de handen uit de mouwen? Haal de meest creatieve versie van jezelf naar boven en ga lekker aan de slag. Sommige meubelstukken en accessoires lenen zich namelijk heel goed voor een leuke make-over. Geef dit saaie item waar je op bent uitgekeken een nieuw leven, door het in een ander jasje te steken. En ben je niet tevreden? Dan kun je het natuurlijk alsnog wegdoen. Welke meubelstukken je zelf en make-over kan geven, lees je hieronder.

Een nieuwe kleur voor de eettafel

Een eettafel heeft vaak een redelijk recht toe recht aan ontwerp en het is daarom makkelijk om deze een kleine make-over te geven. Door de tafel in een kleur te schilderen, geef je de tafel al een hele nieuwe uitstraling. De verf van Sikkens is geschikt voor verschillende objecten en ondergronden én heeft een groot aanbod in kleuren. Heb je bijvoorbeeld een grote tafel van hout? Dan kun je deze makkelijk een andere kleur geven. Door hem bijvoorbeeld wit te schilderen geef je jouw interieur gelijk een rustigere look. En door hem zwart te maken, creëer je weer een hele stijlvolle of zelfs stoere uitstraling aan je interieur. Keuze genoeg dus!

Wees creatief met de boekenkast

Er zijn heel veel verschillende opties mogelijk als het gaat om het opleuken van de boekenkast. Je kan de kast natuurlijk schilderen in een nieuwe kleur, maar je kan ook de planken verstellen en de kast dus een hele andere indeling geven.
Of je haalt een paar planken uit de kast, zodat er ruimte ontstaat en de vakken kunnen dienen om leuke accessoires en grote boeken tentoon te stellen, door ze bijvoorbeeld horizontaal neer te leggen. Zo kun je jouw boekenkast een multifunctioneel doel geven en wordt het dé blikvanger van je huis. 

Vind je die gekleurde boeken in de kast maar chaotisch staan en zou je iets meer rust willen voor het oog? Door de boeken om te draaien en met de kant van de kaft in de kast zetten, geef je de boekenkast een uniforme en rustige sfeer. Je ziet dan namelijk alleen maar de lichte bladzijdes. Het staat ook nog eens heel stijlvol in combinatie met mooie accessoires. Probeer het eens, het zal je verrassen.

De bank of fauteuil opnieuw stofferen

Misschien is deze klus niet zo makkelijk om zelf uit te voeren, tenzij dit je vakgebied is. Maar het kan een goede tip zijn, dus staat hij er gewoon tussen. Het laten her stofferen van je bank kan een super goede oplossing zijn, als je bent uitgekeken op bijvoorbeeld de stijl. Je hebt een bank vaak heel zorgvuldig uitgekozen, zodat deze perfect in de ruimte past. Als hij nog gewoon lekker zit is er dus geen reden om daar afscheid van te nemen. Door je bank of fauteuil opnieuw te laten stofferen, creëer je een hele andere stijl in huis en lijkt het net of je een nieuwe bank hebt. Met nog hetzelfde comfort van je oude vertrouwde bank.

Beschilder een leuke vaas

Wil je toch liever een klein project om mee te beginnen? Haal al je vazen eens uit de kast en zie wat je er eventueel mee kan doen. Je kan de hele vaas een kleurtje geven of er misschien een schildering of leuk patroon op maken. Een klein, maar heel fijn klusje!

Gerelateerde artikelen

Back to top button