Overig

Maak werk van je nieuwe uitdaging als schuldhulpverlener bij een gemeente 

Heb jij al veel ervaring met werken bij een gemeente? En ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Het is de moeite meer dan waard om je te oriënteren op de vacatures bij gemeenten van het award winning detacheringsbureau Joinuz, als je jouw carrière een nieuwe impuls wilt geven. Bij deze detacheerder vind je vacatures voor banen bij grote en kleine gemeenten en alles daartussen. Een van de boeiende functies waar je naar kunt solliciteren is die van schuldhulpverlener. Mensen die dit beroep uitoefenen, zeggen allemaal dat het een mooi aspect van het vak is dat elke dag anders is. Dat iedere gemeente een eigen werkwijze heeft is ook interessant. Haal jij graag het onderste uit de kan voor jouw klanten? En wil jij werken als schuldhulpverlener en bij gemeenten in allerlei keukens kijken? Dan is dit voor jou de perfecte baan! 

Wat behoort als schuldhulpverlener tot je dagelijkse taken?

• Onderhouden van contacten met schuldeisers, zorgaanbieders en andere externe partijen; 

• Uitvoeren van hercontroles; 

• Opstellen van rapportages;

• Bewaken van het totale schuldhulpverleningstraject. 

Onderhandelen met schuldeisers

In de functie van schuldhulpverlener ben je verantwoordelijk voor je eigen caseload en voer je intake- en begeleidingsgesprekken met cliënten. Je zorgt ervoor dat jouw cliënten hun leven en  administratie weer op orde krijgen om daarna weer onafhankelijk en zelfstandig aan de maatschappij te kunnen deelnemen. Daarnaast zorg je ervoor dat mensen zich aan de afspraken houden, maak je een plan van aanpak en onderhandel je met schuldeisers. Vanzelfsprekend heb je oog voor de onderliggende, vaak psychosociale problematiek en weet je daar effectief naar te handelen. Moeilijke situaties weet je creatief op te lossen en je bent er voor je cliënten. 

Kennis van de sociale kaart

Je bent bij Joinuz van harte welkom om te solliciteren naar een vacature van schuldhulpverlener als je een relevante hbo-opleiding hebt afgerond zoals Sociaal Juridische Dienstverlening. Ook zijn ervaring met Fase 1 en/of Fase 2, minimaal twee jaar werkervaring met het werk in de schuldhulpverlening en kennis van de sociale kaart vereisten. Het is ook mooi meegenomen als je vaardig bent in het opstellen van advies en rapport, het analyseren van een individueel schuldenprobleem en je jezelf herkent in de competenties: communicatief vaardig, oplossingsgericht en besluitvaardig. Wil je solliciteren naar andere boeiende overheidsvacatures? Ook dan ben je bij Joinuz aan het juiste adres!

Gerelateerde artikelen

Back to top button