FinanciënMode

Tweedehands spullen verkopen doe je zo..

Als je ruimte wilt in zowel je kasten als in je hoofd, houd dan een grote schoonmaak. Gooi de vuilniszakken vol overbodige kleding en andere spullen die je toch niet meer gebruikt niet meteen weg. Dat kan altijd nog, Het verkopen van tweedehands spullen kan namelijk best lucratief zijn.

Marktplaats? Of begin je een eigen webshop met tweedehands spullen?

Als je wilt proberen tweedehands spullen te verkopen, zorg dan dat je dit via de juiste wegen doet. Het is tegenwoordig even niet mogelijk om een kraam te huren en ergens op de markt te gaan staan. Dus moet je het zoeken in de online mogelijkheden die er zijn. Marktplaats is een uitstekend platform om je tweedehands spullen te verkopen. Het is gratis en je kunt er alles aanbieden. Heb je specifiek kleding in de aanbieding, check dan ook eens het platform United Wardrobe en Vinted. Het is een ideale plek om je kleding en accessoires voor een leuke prijsje van de hand te doen. Interessante optie is verder Facebook Marketplace en als je heel erg veel spullen hebt kun je zelfs overwegen een webshop te beginnen. Heb je veel boeken, dan kun je die via Bol.com te koop aanbieden. Je betaalt dan wel een klein bedrag aan Bol.com.

De juiste prijs vragen

Tweedehands spullen verkopen is ook een kwestie van de juiste prijs vragen. Die juiste prijs is een prijs die jou blij maakt en die de koper ook een lach om het gezicht bezorgt. Kijk op Marktplaats wat soortgelijke producten kosten en ga daar iets onder zitten. Dan zit je altijd goed. Kijk wel goed wat het te verkopen product nog waard is. Je wilt immers geen gedoe om iets waarvoor je 50 cent of een euro kunt krijgen. Het moet wel de moeite waard zijn.

Het spel van vraag en aanbod

De advertentietekst en de foto zijn ook belangrijk wil je een goede kans maken om tweedehands spullen snel te verkopen. Zorg voor een aantal goede foto’s, die je maakt bij daglicht. Maak een foutloze tekst en leg uit waarom mensen toch echt jouw product moeten kopen. Ook dat helpt om je tweedehands spullen sneller te verkopen. Het leukst is het natuurlijk om gewoon eens per jaar een kraam te huren en je spullen live te verkopen. Om het spel van vraag en aanbod te spelen. Maar ja, Covid-19. Het boorde ons zelf de verkoopdag bij uitstek, Koningsdag, door de neus.

Gerelateerde artikelen

Back to top button