Tuin

Verschillende soorten haagplanten

Story Highlights
  • Er zijn diverse soorten haagplanten
  • Kies voor de beuk
  • Ook fraai: coniferen

Wat is een haagplant?

Een haag is een scheiding tussen twee ruimtes, vaak is dit een struik of bomen. Sommige haagplanten zijn zo hoog dat ze voldoende privacy kunnen bieden, zodat je ongestoord in je tuin kan genieten. Er bestaan verschillende soorten haagplanten, zo heb je hele hoge van meer dan twee meter, maar ook de wat gangbare maten tot twee meter. Bij Hoge Hagen kan je terecht voor verschillende soorten en maten haagplanten, zo is er voor ieder wat wils te vinden.

Welke soorten haagplant?

Haagplanten bestaan in verschillende soorten en maten, wat het soms lastig kan maken om een keuze te maken voor welke haagplant past bij het huis. De haagplanten van Hoge Hagen zijn van goede kwaliteit en er is bewust gekozen voor een variatie van een paar en niet heel veel verschillende soorten. Hoe meer diversiteit hoe minder goed de kwaliteit te waarborgen is. Er zijn vijf verschillende soorten haagplanten in twee soorten formaat, 180-200 cm of meer dan 2 meter.

Beuk

De beuk haagplant is bekend omdat die veel privacy biedt aan de bewoners, omdat de bladeren niet in de herfst uitvallen, zoals de meeste, maar juist in de lente pas wanneer de nieuwe bladeren doorkomen. Wel kleurt in de herfst de beuk helemaal bruin/oranje, ondanks dat de bladeren dan niet uitvallen.

Coniferen

De conifeer haagplant kan helemaal gesnoeid worden in de juiste vorm naar keuze en door de dichtheid van de takken biedt het veel privacy. Coniferen kunnen ook erg hoog worden, ze kunnen wel de 5 meter bereiken, maar door het snoeien kan je ze op de hoogte laten die jij zelf wil. Voor iedereen is er wel een geschikte conifeer te vinden, door de dichtheid geven ze privacy waardoor het een gewilde haagplant is. De coniferen hebben wel bij veel droogte extra water nodig om te voorkomen dat ze uitdrogen, maar met een beetje extra water geven los je dat op.

Laurier

Een andere mooie plant is de laurier, die tevens in Nederland een van de bekendste is en is daarnaast ook een geschikte haagplant. De laurier bladeren zorgen niet alleen voor privacy door de dichtheid, maar werken ook geluidsisolerend door de dikke bladeren. De laurier is er in verschillende soorten. Zo heb je de Laurier Genolia, dit is een sterke plant die smal blijft. Als je op zoek bent naar een wat luxere uitstraling als haag dan is de Portugese Laurier daar geschikt voor. Doordat die smal blijft en het kleine blad heeft het een strakke uitstraling.

Gerelateerde artikelen

Back to top button