Interieur

Tips bij het kopen van kaarsen met een geurtje

Je gaat op zoek naar echte sfeermakers voor in huis. Je koopt allerlei nieuwe windlichten en kandelaars, maar gaat ook op zoek naar kaarsen. Wat is nu immers een kandelaar of windlicht zonder kaars? Kaarsen kopen is alleen nog niet eenvoudig dan het lijkt. Je hebt ze namelijk in allerlei verschillende maten, kleuren, van verschillende merken en ook nog eens in verschillende geuren. Wanneer je op zoek gaat naar kaarsen met een geurtje zijn er een aantal tips die je kunt gebruiken zodat je uiteindelijk kiest voor een geur die bij jou past. 

Verschillende geuren 

Kaarsen kopen kun je dus niet alleen doen in verschillende soorten, merken en vormen maar ook nog eens in verschillende geuren. Het is alleen wel jammer dat veel kaarsen hun geur al snel verliezen. Het komt namelijk regelmatig voor dat de fabrikant van een kaars alleen het geur aroma aan het lontje- of aan de bovenste laag van de kaars toevoegt. Wil je echt optimaal genieten van kaarsen met een geurtje zodat het steeds lekker ruikt in huis wanneer de kaars hebt gebrand? Koop dan goede geurkaarsen waarbij er bij de productie van de gehele kaars gebruik is gemaakt van dat ene geur aroma wat jij zo lekker vindt ruikt. Welke geur dat is, is natuurlijk een kwestie van persoonlijke smaak. 

De brandtijd

Iedere kaars heeft een bepaald aantal branduren. Dit geldt ook voor geurkaarsen. Wanneer je dus kaarsen gaat kopen is het belangrijk om hier rekening mee te houden. Je wilt immers niet een hoop geld uitgeven aan nieuwe geurkaarsen om er vervolgens maar een zeer korte tijd plezier van te kunnen hebben. Het is belangrijk dat je ‘waar krijgt voor je geld’ dus ga altijd op zoek naar kaarsen met een ruime brandtijd. Onthoud hierbij wel dat de aangegeven brandtijd op het etiket van de kaars nooit helemaal juist is. De daadwerkelijke brandtijd is namelijk afhankelijk van verschillende factoren zoals het aantal additieven bijvoorbeeld. 

De was

Iedere kaars is gemaakt van een bepaald soort was. Wanneer je kaarsen gaat kopen zal je onder andere kaarsen tegenkomen de bestaan uit waslaag van palmolie, plantaardige olie,  soja, kokosolie en bijenwas. Op dit moment zijn met name de geurkaarsen met een waslaag van soja erg in trek. Dit komt omdat soja een natuurlijke bron is. Veel mensen kiezen namelijk steeds meer voor natuurlijke duurzame producten. Dit geldt overigens niet alleen voor kaarsen, maar ook voor accessoires. Zo worden kaarsen tegenwoordig ook steeds meer gecombineerd met houtlook woonaccessoires. Ben je op zoek naar kaarsen? Houd dan bovenstaande tips in je achterhoofd. Niet iedere kaars voldoet namelijk aan jouw persoonlijke wensen en behoeften. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button