Overig

Tip: stress verlichtende kaarsen

Story Highlights
  • De perfecte anti stress kaars
  • Laat stress als sneeuw voor de zon verdwijnen
  • Heerlijke geuren van kaarsen in potten

Iedereen ervaart wel eens stress dat is ook heel normaal, maar soms kan het ook slecht voor je zijn. Wanneer iemand stress ervaart maakt je lichaam adrenaline aan, je hartslag en bloeddruk stijgen en je ademhaling versnelt. In noodsituaties waar je moet vluchten van gevaar komt stress juist goed van pas, juist de acute stress zorgt ervoor dat je goed kan functioneren in zo een situatie. 

Ontspannen

Op sommige momenten kan stress overweldigend zijn en dan is ontspanning echt nodig. Soms kun je een lange dag gehad hebben op je werk of heb je slecht geslapen. Wat de reden ook is jouw doel is om die stress los te laten. Je hoeft niet verder te zoeken want de geurkaarsen van het merk Yankee candle zorgen ervoor dat jouw stress als sneeuw voor de zon verdwijnt. Hoe heerlijk is het dat je een kaarsje kan branden en door de geur ervan kan ontspannen. Ook als je slaapproblemen hebt en moeite hebt om s’ avonds in slaap te vallen kan een geurkaars daarbij helpen. Als je een goede nachtrust wil dan is het belangrijk dat je kan ontspannen. Door geen gebruik te maken van technisch licht en de Yankee candle kaars aan te zetten, ontspan je. 

Welke geuren zijn anti stress

Een wereld zonder geur zou wel heel saai zijn, precies daarom is het leuk om er meer over te leren. Geur is namelijk een onwijs belangrijke factor in ons leven. Door geur leren wij nieuwe smaken kennen, maar kunnen wij ook gevaar herkennen zoals wanneer eten over datum is. Geuren kunnen ook ontspannend werken, niet allemaal, maar er zijn een paar geuren die bekend staan om hun rustgevende werking.

Lavendel

Lavendel is een frisse geur maar ook erg aromatisch, daarom is het de perfecte geur om tot rust te komen. Slaap je vaak onrustig, spray dan wat lavendel spray in je slaapkamer en kom helemaal tot rust met een goede nachtrust.

Chocolade

Chocola staat er om bekend dat bij het proeven ervan er een stofje vrijkomt waar je gelukkig van wordt. Dit is dan zeker nodig op momenten wanneer jij stress hebt of te moe bent. En het mooie is dat het nog gezond is ook, jij werkt geen kilo’s chocola meer naar binnen en door de geur kom jij tot rust en wordt jouw stress bestreden.

Kaneel

De geur van kaneel vertraagd de aanmaak van stresshormonen. Kaneel is niet alleen heel lekker door je eten, maar ook de geur is heel erg gezond voor je en zorgt dat jij volledig kan ontspannen

Gerelateerde artikelen

Back to top button