Kinderen

Geef jouw babynaam een betekenis!

De baby zelf werd vroeger vernoemd naar Christelijke namen die in de Bijbel stonden. Tegenwoordig worden babynamen heel anders gekozen of hebben ze een andere betekenis. Iedereen wil natuurlijk een leuke en mooie betekenis bij zijn of haar kindje. Heb je al een mooie babynaam bedacht, maar weet je niet zo goed wat de betekenis ervan is? Ga dan eens op zoek naar de betekenis van die naam, misschien vind je die helemaal niet zo leuk als de naam zelf. 

Betekenissen van namen

Een naam betekenis had vroeger iets te maken met een godsdienst, vanuit het geloof werden vaak namen gegeven aan baby’s die bijvoorbeeld iets te maken hadden met een gebeurtenis van de baby of van de moeder. De meeste aparte babynamen worden tegenwoordig bedacht door het samenvoegen van twee bestaande babynamen of worden ze helemaal zelf bedacht. 

Momenteel worden babynamen verzonnen met een betekenis die ook echt bij het kindje past, al weet je dit natuurlijk pas op het moment dat het kindje geboren is. De namen worden meestal op basis van religie, geslacht of zelfs een provincie bedacht. Zo heb je een echt passende babynaam voor jouw kindje. Het kiezen van jongens- of meisjesnamen is natuurlijk wel erg persoonlijk en er is niets waar je aan verbonden zit. Een ambtenaar kan in sommige gevallen de babynaam weigeren, maar dit gebeurt vaak alleen bij hele lastige en ingewikkelde babynamen. De echte regels van babynamen zijn nogal vaag, maar in de meeste gevallen wordt een babynaam gewoon goedkeurd. 

Wat betekent mijn favoriete babynaam?

Heb je al een naam verzonnen en wil je graag weten wat de betekenis hiervan is? Je kunt op internet makkelijk de betekenis van jouw verzonnen babynaam vinden. Hieronder een aantal voorbeelden van betekenissen: 

  • De meisjesnaam Emma betekent: ‘verbonden, krachtig’ afkomstig van een Germaanse naam Ermin of Irmin.
  • De meisjesnaam Mila betekent: ‘geliefd’ is een moderne Italiaanse naam en betekent ‘Duizend’
  • De meisjesnaam Sophie betekent: ‘wijsheid’ in het Grieks naam ‘Sophia’ 
  • De jongensnaam Finn betekent: ‘vink’ in het Fins. 
  • De jongensnaam Sem betekent: ‘de naam is God’
  • De jongensnaam Levi betekent: ‘aanhankelijkheid’ of ‘zich aansluitend’ 

De namen kunnen soms meerdere betekenissen hebben, kijk daarom goed welke betekenis de naam heeft, zo kun je zelf makkelijk een keuze maken.

Op zoek naar interessante en inspirerende artikelen? Bekijk lifeandyou eens!

Gerelateerde artikelen

Back to top button