Financiën

Technische bedrijfskunde salaris

Story Highlights
  • Gemiddeld startsalaris van 2740 euro bruto per maand
  • Studenten in de gamma richting verdienen 2250 bruto per maand
  • Na tien jaar 4389 euro bruto per maand

De studietijd wordt over het algemeen beschouwd als een en van de mooiste periodes die mensen meemaken. Wie kent niet de verhalen uit de studentenkamers en wie was er geen lid van een gezellige studentenvereniging? In de kern echter, studeer je om een goede baan te vinden waarmee je een leuk en liefst een riant salaris geniet. Wat dat betreft de studie Technische Bedrijfskunde een aanrader. Verdien je meer dan modaal in elk geval.

Al na gemiddeld 4,1 maanden een goed betaalde baan

Ben je afgestudeerd in de technische bedrijfskunde, dan kun je meteen als je een baan krijgt een salaris tegemoet zie van 2740 euro bruto per maand. Gemiddeld is iemand die Technische bedrijfskunde gestudeerd heeft slechts 4,1 maanden nodig om een baan te vinden. Bijna 46 procent van de afgestudeerden vindt na het afstuderen een vaste baan. Met 2740 euro bruto per maand is sprake van een bovengemiddeld starterssalaris, als alle HBO studenten op een hoog geveegd worden. Verstandig dus om de studie Technische Bedrijfskunde te volgen.

Startsalaris van gemiddeld 2250 euro bruto per maand

Onderzocht is dat afgestudeerde HBO-ers die afstudeerden in de gamma richting, daar valt Technische Bedrijfskunde ook onder, een startsalaris van gemiddeld 2250 euro bruto per maand genieten. Daarmee is meteen het verschil duidelijk met de studenten die Technische Bedrijfskunde gedaan hebben. Zij verdienen zomaar 600 euro bruto meer. Per maand.

Ook na tien jaar nog steeds een uitstekend salaris

Ook de ontwikkeling van het salaris is uiteraard belangrijk. Dus is ook gekeken naar het salaris na tien jaar. Ook dan blijkt dat je met Technische Bedrijfskunde nog steeds goed zit. Het gemiddelde salaris na tien jaar is namelijk 4389 euro per maand, bruto uiteraard. Daarmee staat de studie Technische Bedrijfskunde in de top 3 van beste betaalde studies, tien jaar na afstuderen. Na tien jaar verdien je als afgestudeerde in de Operationele Techniek met 4497 euro en een maritiem Officier met 4697 euro bruto per maand meer. Dan hoef je in elk geval niet extra bij te verdienen.

Alleen afgestudeerde leraren vinden sneller een baan

De cijfers zijn leuk, nog leuker is het dat je als afgestudeerde in de Technische Bedrijfskunde ook echt gewild bent op de arbeidsmarkt. Er is en blijft veel behoefte aan de diensten van deze mensen. Dat is dus de reden waarom deze groep studenten vaak snel een baan weet te vinden met een hoog starterssalaris. Voor andere HBO-studenten geldt een periode van tussen de vijf en de tien maanden. In de praktijk blijkt dat alleen mensen die afgestudeerd zijn als leraar nog gewilder zijn en sneller een baan vinden. Zij vinden doorgaans al tussen de twee en de vier maanden een baan.

Gerelateerde artikelen

Back to top button