Kinderen

Ga jij deze vakantie aan de slag als nanny of au pair?

Ben je nog op zoek naar een leuke baan voor de volgende vakantie en reis je graag? Dan zou je aan de slag kunnen gaan als nanny of au pair. In de afgelopen jaren is dit een erg gewilde baan geworden onder jongeren die graag veel van de wereld willen zien. Maar wat houdt een baan als nanny of au pair nu eigenlijk in en waarom is het zo populair? Dat gaan we je in dit artikel vertellen!

Wat doe je als nanny?

Werk je graag met kinderen, maar wil je niet per se naar het buitenland? Dan kun je aan de slag gaan als nanny of oppas aan huis. Als nanny pas je niet alleen af en toe een paar uurtjes op iemands kinderen, maar ben je er altijd als iemand moet werken en neem je ook huishoudelijke klusjes voor jouw rekening. Je bent dus meer dan alleen een oppas. Dit is voor veel ouders een groot voordeel, aangezien ze het waarschijnlijk al erg druk hebben als ze een nanny nodig hebben. Natuurlijk moet je wel een screening ondergaan om aan de slag te kunnen als nanny, aangezien ouders er zeker van moeten kunnen zijn dat je betrouwbaar bent. Je kunt onder contract aan de slag gaan als nanny, of als zelfstandige. 

Wat doe je als au pair?

Ben je wel iemand die graag de hele wereld afreist en daarnaast ook met kinderen wil werken? Dan kun je aan de slag gaan als au pair. Vanaf 15 jaar kun je al au pair worden, maar als je naar het buitenland wil zul je wel ouder moeten zijn, afhankelijk van de opdracht. Als au pair wordt je echt onderdeel van het gezin, dat is dus anders dan wanneer je als nanny komt helpen als de ouders aan het werk zijn. Je zorgt voor de kinderen en helpt hen indien nodig met huiswerk, daarnaast onderneem je ook leuke dingen met hen, zoals een dagje naar de dierentuin of lekker naar een speeltuin. Ook huishoudelijke taken horen erbij als au pair, maar wel de lichtere taken. Denk bijvoorbeeld aan het draaien van een was of koken. Als de kinderen ‘s avonds naar bed zijn heb jij in principe vrij en dus nog lekker wat tijd voor jezelf! 

Werken als nanny of au pair

Als je aan de slag wil gaan als nanny of au pair, kun je dat in sommige gevallen onder contract doen, maar over het algemeen zul je als uitzendkracht of ZZP’er werken. Als ZZP’er kun jij je ook aanmelden bij bepaalde platforms die opdrachten faciliteren. Hier kun jij jouw eigen uurtarief en beschikbaarheid bepalen en krijg je op basis daarvan aanvragen. Zo kun je werken wanneer jij maar wil, bijvoorbeeld ook alleen in de schoolvakanties.

Gerelateerde artikelen

Back to top button