Wonen

Alles wat je moet weten over Enschede

Story Highlights
  • Enschede heeft heel erg veel te bieden
  • Veertiende gemeente van Nederland
  • Op de grens met Duitsland

Je huis verkopen in Enschede kost je tegenwoordig amper moeite. Steeds meer mensen willen zich namelijk vestigen in het oosten van het land en Enschede is een plek waar mensen uit de Randstad graag naar toe verhuizen. Enschede heeft ook gewoon veel te bieden. De naam is een verbastering van ‘An die Schede’, waarbij het woord schede doelt op de grens met Duitsland.

Grootste stad van de provincie Overijssel

Enschede is de grootste stad van de provincie Overijssel en is de veertiende gemeente van Nederland wat betreft het aantal inwoners. Enschede ontstond in de middeleeuwen als agrarische nederzetting en heeft zich gedurende de jaren die volgden volop ontwikkeld. Tegenwoordig is het een stad die bruist en populair is bij jong en oud. In Enschede is altijd wel iets te doen, het heeft een fraai winkelcentrum en heeft in de Alphatoren een heuse blikvanger. Deze toren biedt plek aan 98 appartementen en is 101 meter hoog. Daarmee is het ook meteen het hoogste gebouw van Enschede.

Vijf stadsdelen

Mocht je plannen hebben om naar het oosten te verhuizen, neem dan contact op met Aankoopmakelaar Enschede. Zij kennen de woningmarkt heel erg goed en kunnen je ongetwijfeld verder helpen. Wonen in Enschede is de moeite waard. Het heeft een haven en door de stad lopen diverse beken waaronder de Boekelerbeek, de Eschbeek en de Glanerbeek. Enschede is verdeeld in vijf stadsdelen en beschikt over diverse molens, watertorens en poorten.

Monumentale panden

Makelaar Enschede zal je ongetwijfeld ook wijzen op de verschillende  en zeer fraaie monumentale panden die Enschede rijk is en je vertellen over de Twentse Schouwburg. In Enschede vind je eveneens het oudste volkspark van Nederland. Niet geheel verrassend luistert dat park naar de naam Volkspark. Enschede heeft verschillende landgoederen en parken en ligt op steenworp afstand van Duitsland. Enschede geniet de laatste jaren ook al internationale bekendheid vanwege de prestaties van voetbalclub FC Twente. De Tukkers werden zelfs landskampioen, en dat onder leiding van de Engelsman Steve McClaren. Het heeft een fraai stadion dat luistert naar de naam Grolsch Veste.

Binnen tien minuten in de natuur

Enschede heeft een rustig karakter, terwijl er meer dan voldoende te doen is en het culturele leven er toch echt bruist. Het is dan ook niet verrassend dat Randstedelingen graag in Enschede willen gaan wonen. Vanuit het centrum sta je binnen tien minuten in de natuur, in het groen. En dat is precies waart veel mensen zo hevig naar verlangen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button