Overig

SEO: Wat is dat?

Story Highlights
  • De website moet technisch in orde zijn
  • Linkbuilding blijft belangrijk binnen SEO
  • SEO: uitbesteden is verstandig

Je hoort de term vaak voorbij komen, SEO. Dit staat voor Search Engine Optimization. In goed Nederlands staat dit voor zoekmachineoptimalisatie. Met de juiste SEO meng jij je in de organische zoekresultaten. Dat wil zeggen dat je hoger komt in de Google-ranking en dus eerder gevonden wordt en er uiteindelijk meer bezoekers op je website komen. Je zou SEO ook kunnen vertalen als het optimaliseren van de website om zo punten te scoren bij Google. SEO besteed je bij voorkeur uit aan een online marketingbureau.

Techniek, content en linkbuilding

Om je bedrijf zichtbaar te maken binnen de zoekmachines en te zorgen dat mensen meteen op jouw onderneming stuiten als ze zoeken via zoekmachines moet je een SEO campagne  opzetten. In dat kader zijn drie dingen belangrijk: techniek, content en linkbuilding. Zoals gesteld is het proces van een lange adem. Heb je met Google Ads, de betaalde variant, al binnen een dag inzicht in de resultaten, daar moet je voor SEO toch al snel een half jaar uittrekken. Daarbij focus jij je als bedrijf vaak op een aantal zoektermen. Die zijn uiteraard relevant voor jouw bedrijf en daarmee ga je aan de slag.

Antwoord op de vragen die er zijn

De techniek is binnen SEO erg belangrijk. Dit is in feite alles wat met de bouw van je website te maken heeft. Er moet sprake zijn van een duidelijke structuur en de website moet snelheid bieden. Zeker dat laatste is belangrijk. Want duurt het laden van je website te lang, dan zoekt de potentiele klant wel bij een concurrent. Ook de content is erg belangrijk binnen SEO. Weet wat je duidelijk wilt maken via je website en onderzoek wat de belangrijkste zoektermen voor de pagina’s op je website zijn. Het is bovendien belangrijk dat de bezoeker antwoord krijgt op de vragen die hij heeft. Zaken als zoekvolume, ranking, concurrentie en relevantie spelen een rol als het gaat om de content.

Kwestie van de lange adem

Het derde onderdeel van SEO is linkbuilding. Dit is eigenlijk niets anders dan het verzamelen van links op andere websites die naar jouw website verwijzen. Ook dit is een tijdrovende aangelegenheid, zoals SEO dus een kwestie van de lange adem is. Daarom ook is het in de meeste gevallen verstandig SEO uit te besteden aan een specialist. Zelf heb je als ondernemer simpelweg niet de tijd om aan zoekmachineoptimalisatie te doen. Ook een gebrek aan (actuele) kennis zal je dan al snel opbreken.


Gerelateerde artikelen

Back to top button