Bespaartips

Breng je energierekening naar beneden aan de hand van deze tips

In de media is er volop aandacht voor de gestegen prijzen. Terecht, want door enorme inflatie hebben veel huishoudens het financieel moeilijk. De energieprijzen zijn het hardst gestegen. Maar eigenlijk is alles duurder geworden. Dus onder andere levensmiddelen, producten die je dagelijks gebruikt, kleding en cosmetica. Om te leven heb je veel van deze zaken gewoon nodig. Dus zomaar even besparen zit er niet in. Maar door een aantal dingen anders aan te pakken is het wel degelijk mogelijk om minder uit te geven. In dit blog besteden we aandacht aan je energierekening. 

Niets is zo hard gestegen als de prijs van energie

Je hoort overal dat we in een transitie zitten naar schonere en hernieuwbare bronnen van energie. Maar de oorlog in Oekraïne drukt ons met de neus op de feiten. We zijn in Europa namelijk nog steeds in grote mate afhankelijk van gas. De prijzen daarvan zijn enorm gestegen. Bij een aantal aanbieders liggen de tarieven drie, soms wel vier, keer hoger dan ruim een jaar geleden. Het resultaat is dat de gasrekening van huishoudens ook vele malen hoger uitvalt. De overheid spring gelukkig bij. Helaas is dat lang niet voor iedereen voldoende. 

De thermostaat lager zetten dan je gewend bent

Het lager zetten van de thermostaat jaagt veel mensen angst aan. Want gevoelsmatig krijg je het daardoor meteen koud. Je zit er natuurlijk liever lekker warmpjes bij. Maar na een paar dagen wen je al aan de nieuwe temperatuur. Begin gewoon met een verlaging van een halve graad. Wanneer dat goed bevalt kun je altijd nog een halve graad mee uitproberen. 

Kleed je binnenshuis warmer aan

’s Winters binnen met een t-shirt aan zitten is duur met de huidige energieprijzen. Trek daarom gewoon een trui aan en pak er een paar warme sokken bij. Een deken is ook altijd welkom wanneer je op de bank je favoriete serie of film kijkt. Wij vinden het persoonlijk altijd erg knus om samen op de bank onder een kleedje te kruipen. 

Minder lang douchen voor een lagere gasrekening

Iedereen geniet van een lekker warme douche met heerlijk warm water. Het is voor velen een moment van ontspanning. Maar momenteel is het wel erg duur. Bovendien zijn lange douchebeurten niet nodig om je te wassen. Probeer je douchegewoontes aan te passen. Want hiermee gaat de hoogte van je energierekening met sprongen naar beneden. Dat helpt vooral wanneer je een groot huishouden hebt. Vergeet vooral niet om de kinderen in te lichten over de nieuwe manier van douchen. Leg ze uit hoe het in z’n werk gaat en maak desnoods gebruik van een klok om iedereen te timen. 

Vergelijk prijzen en kies de beste deals

Voor dezelfde diensten en producten verschillen de prijzen behoorlijk tussen aanbieders. Ga daarom altijd op zoek naar de beste prijzen. Niet alleen voor kleding, eten en dagelijkse producten. Maar ook voor diensten zoals een betaalbare kapper, goedkope notaris, voordelige autogarage of schappelijke schilder. Alle beetjes helpen om iedere maand meer geld over te houden. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button