Wonen

Scoor een schitterend interieur voor minder geld

Wie vindt het niet leuk om de nieuwste woontrends te bekijken in magazines of de lokale woonwinkel. Natuurlijk wil jij ook zo wonen, maar het compleet restylen van je woonkamer vraagt om een flinke investering. Toch is het ook mogelijk om een mooi interieur te hebben zonder veel geld te betalen. Het geheim zit hem in kleine veranderingen van je interieur qua kleur en meubels. Ontdek hoe ook jij je huis budgetproof in kunt richten!

Weet welke woonstijl je mooi vindt

Veel mensen weten niet precies welke woonstijl bij hun past. Ze kiezen vaak verschillende items, maar vergeten daarbij het grote plaatje. Dit kán heel goed uitpakken met de realisatie van een eclectisch interieur, maar in de meeste gevallen eindigt het met een allegaartje aan spullen. Om er achter te komen welke stijl bij jou past, kun je het beste veel inspiratie opdoen. Ga in woonwinkels kijken naar verschillende interieurs en kijk hoe kleuren en materialen gecombineerd worden. Eenmaal thuis kun je een moodboard maken van de dingen die jij leuk vindt.

Bespaar door te kopen volgens een plan

Je voorkomt eenvoudig dure miskopen door te weten wat je mooi vindt en dit vervolgens te verwerken in een plan. Dit plan bevat onder andere de indeling van jouw kamer. Zet de bank eens aan de andere kant van de woonkamer en verplaats ook de andere meubels. Op die manier kom je erachter welke meubels kunnen blijven en welke vervangen of nieuw gekocht moeten worden. Vergeet niet dat meer ruimte zorgt voor lucht in de kamer, je hebt echt niet veel meubels nodig om een mooie woonkamer te realiseren. Comfortabele meubels in combinatie met zachte kussens en vrolijke planten zijn voldoende om sfeer te creëren.

Vergeet de wanden niet

Je kunt heel simpel een andere sfeer in de kamer realiseren met een likje verf op de wanden. Vind jij een Scandinavische woonstijl mooi? Dan kies je een lichte, natuurlijke kleur. Dit zorgt er direct voor dat de kamer groter oogt. Houd jij meer van knus en gezellig? Warme en rijke tinten maken de kamer direct wat gezelliger. Een kale muur is natuurlijk een beetje saai, neem daarom jouw wanddecoratie ook mee in het plan. Als jouw muurdecoratie niet zo goed past bij jouw nieuwe interieur, laat je dan eens inspireren door fotodecoraties. Deze persoonlijke items zijn een aanwinst voor elk interieur en kosten niet veel geld.

Functionele gordijnen voor ieder interieur

Tot slot mogen de gordijnen natuurlijk niet vergeten worden. Kies voor gordijnen die goed passen bij je nieuwe woonstijl. Het mooie aan de laatste woontrends is dat de tuin naar binnen wordt gehaald. Je kunt dus prima zonder blinds of luxaflex, want je wilt het uitzicht behouden. Lichte overgordijnen van natuurlijke materialen hoeven niet veel te kosten, zeker niet wanneer je ze zelf even op maat maakt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button