Interieur

De mooiste tafels voor in een industrieel interieur

Wat is een industrieel interieur ontwerp en hoe ziet het er uit? Een huis met een industrieel interieur ontwerp heeft meestal metaal als centraal materiaal. Het ontwerp bevat zichtbare balken, palen en hoge plafonds met minder aandacht voor versieringen. In feite lijkt dit type ontwerp op dat van een verlaten magazijn of fabriek. Deze manier van denken bleef groeien, daarom is de stijl vandaag de dag nog steeds zo populair als vroeger. Hoewel het misschien niet als een speciale architectuur wordt beschouwd, zijn er verschillende belangrijke elementen die dit specifieke type interieurdecoratie definiëren. Dit type interieurontwerp wordt meestal gekenmerkt door metalen meubels en accessoires, maar ook een tafel met betonlook is passend bij de industriële stijl. 

Industriële salontafels

Salontafels heb je in allerlei verschillende vormen en maten, maar ook in diverse stijlen. De industriële salontafels worden gekenmerkt door grove elementen zoals hout, metaal en beton. Wanneer je opzoek gaat naar een salontafel hou dan rekening met de ruimte en de afstand naar de bank. Houd een minimale afstand van 40 centimeter tussen de bank en de salontafel. Let op de loopruimte, heb je al weinig loopruimte kies dan voor een smallere salontafel om je loopruimte niet te verkleinen.  Je kan kiezen voor een ronde salontafel of een vierkante, afhankelijk van de ruimte die je hebt en kijkend naar de vorm van de eettafel. 

Industriële eettafels

Net zoals de salontafel wordt ook de industriele eettafel gekenmerkt door elementen zoals beton, metaal en hout. Je kan kiezen voor een ronde eettafel of een rechthoekige vorm eettafel. De grootte hangt af van het aantal personen die je kwijt wil aan de tafel. Reken ongeveer 75-80 centimeter per persoon voor de tafel. Bij een rechthoekige tafel van 160 breed kan je dus aan beiden kanten twee personen kwijt en eventueel uitbreiden met aan beiden kanten iemand op de kop. Terwijl als je een ronde vorm tafel hebt van 160 dan kan je er vaak zelfs 7 personen aan kwijt. Welke vorm eettafel je kiest 

De overige meubels

Heb je een industrieel interieur dan moet je daar rekening mee houden ook met de overige meubels. Denk hierbij bij het kiezen van opbergruimte en de bank. Je hebt verschillende soorten banken, ga je voor een twee of driezits, een hoekbank of een echte loungebank?

Op zoek naar de nieuwste interieurtrends? Neem dan een kijkje op onze collega’s van Woontax!

Gerelateerde artikelen

Back to top button