Beleggen

Particulier beleggen in vastgoed

Story Highlights
  • Investeer in waardevast onroerend goed
  • Geef het financieel beheer uit handen
  • Inkomsten uit verhuur en waardevermeerdering

Dat het geld op de bankrekening niets meer opbrengt tegenwoordig, dat weten we allemaal. Daarom gaan veel mensen dus op zoek naar een manier om hun geld wat te laten opbrengen. Wanneer je wat geld wil verdienen aan je spaarcenten en hier misschien wel een risico voor over hebt, kan je particulier beleggen in vastgoed. Het kan heel wat opbrengen, al komt er ook heel wat bij kijken!

Hoe werkt beleggen in vastgoed?

Beleggen in vastgoed wil zeggen dat je eigen geld gaat investeren in onroerend goed zoals een huis of appartement met het doel om hier winst uit te halen. Zo kan je een huis of appartement kopen en dit verhuren of verkopen met winst. Beleggen in vastgoed zorgt voor een passief inkomen, je hoeft er niet echt voor te werken. Je krijgt maandelijks de huurinkomsten van het pand waarin je hebt geïnvesteerd zonder er iets voor te hoeven doen. Of is dat niet helemaal waar?

Nadelen van beleggen in vastgoed

Een van de nadelen van beleggen in vastgoed, is dat je altijd rendement wilt. Om rendement te hebben moet je altijd huurders hebben om inkomsten te krijgen. Deze vinden is op zich nog niet zo’n probleem, maar dan moet je er ook voor zorgen dat ze maandelijks de huur aan jou betalen. En dat kan soms wel voor problemen zorgen. Zeker wanneer je meerdere panden hebt, kan het een hele administratie worden om te zorgen dat alles vlot loopt en dat je maandelijks je geld te zien krijgt. Gelukkig zijn daar oplossingen voor en die kan Bidly bieden!

Financiële tools

Bij beleggen in vastgoed komt heel wat financieel beheer kijken. Er zijn op dat moment twee mogelijkheden: je geeft dit financieel beheer uit handen zonder dat je er zelf naar moet omkijken. Of je doet alles zelf en zorgt ervoor dat alles op vlak van administratie correct verloopt. Innen van borgen, huren die moeten betaald worden, aanmaningen en herinneringen die moeten verstuurd worden, het is wel wat. Maar dankzij Bidly kan het allemaal nog meevallen. Dit is een financiële tool die jou helpt om alle administratie voor een groot stuk te automatiseren. Automatische huurbetalingen, herinneringen die verstuurd worden, een overzicht van (on)betaalde huur, alles heb je in één tool die het jou gemakkelijk maakt. Meer informatie kan je vinden op https://www.bidly.io/ als je interesse gewekt is!

Gerelateerde artikelen

Back to top button