Overig

Sectoren om je naar om te laten scholen

In deze huidige tijd staan veel sectoren te springen om mensen. Er zijn veel personeelstekorten en dat is te merken. Supermarkten hebben te maken met leveringsproblemen, in de horeca zijn er te weinig handen om alle gasten te bedienen en de wachttijden in het ziekenhuis zijn lang. Wellicht twijfel je zelf of je huidige beroep nog wel bij je past en ben je geïnteresseerd in een andere sector. Je kunt er dan voor kiezen om je om te laten scholen naar een ander beroep. In dit artikel bespreken we een aantal sectoren waar veel mensen zich naar laten omscholen bij een opleidingsinstituut zoals de NCOI.

In het onderwijs

Veel mensen vinden het beroep van leerkracht interessant. De omgang met kinderen en jongeren en hen iets bijbrengen is wat veel mensen overtuigd. Bovendien is er nu een groot tekort aan docenten in het onderwijs, waardoor de kans op passend werk zeer groot is. Opleidingsinstituten zoals de NCOI bieden verschillende lerarenopleidingen aan, zoals leerkracht basisonderwijs of opleiding docent in het middelbaar onderwijs. Omdat het lerarentekort zo groot is, zijn er veel scholen die je zowel een opleiding als een baan aanbieden. Dat zijn twee vliegen in één klap; jij kunt werken en leren tegelijkertijd en de school heeft er weer een leerkracht bij. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om als zzp’er aan de slag te gaan en als invalskracht je te laten inhuren door scholen. Daardoor is het werk nóg afwisselender. 

In de zorg

Handjes aan het bed zijn enorm belangrijk voor goede zorg. Zorginstellingen bieden vaak zelf omscholingstrajecten aan voor zij-instromers. Hierbij kun je denken aan verpleegkundigen of activiteitenbegeleiders. Maar ook veel opleidingsinstituten werken samen met bijvoorbeeld ziekenhuizen en zorginstellingen. Hierbij volg je dan een deeltijdse opleiding en werk je mee in een organisatie. Ben je iemand die graag voor anderen zorgt en niet terugdeinst van een dynamische werkomgeving? Denk dan zeker eens aan een overstap naar de zorg!

In de techniek

Ook in de techniek staan ze te springen om technisch personeel. Bedrijven bieden vaak, met behulp van scholen en opleidingsinstituten, zelf een omscholingstraject aan tot bijvoorbeeld monteur of elektricien. Je leert door te werken en je kunt direct aan de slag. Veel mensen denken dat je handig moet zijn en technisch aangelegd moet zijn voor de techniek, maar in de praktijk valt dat reuze mee. Spreekt de techniek jou aan, maar twijfel je of je er wel geschikt voor bent? Kijk dan eens wat voor bedrijven er bij jou in de buurt zitten en stuur eens een open sollicitatie. Wellicht mag je eens een dagje meekijken, want de techniek is enorm breed.

Gerelateerde artikelen

Back to top button